Rablókat fogtak a kommandósok

Nem a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság tetteseit fogták el a Szolnok megyei Jászjákóhalmán kedden egy kommandós akció keretében - szögezte le az NNI szóvivője.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője péntek délelőtt az MTI kérdésére "nem kívánta kommentálni" azt a több médiumban is megjelent értesülést, amely szerint a rendőrség kedden a Jászjákóhalmán egy kommandós akció keretében elfogta volna a február végi tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság elkövetőit. A pénteki Magyar Nemzet, egy nappal korábban pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei online hírportál arról írt, hogy öt személyt vett őrizetbe a rendőrég és az eset - meg nem erősített értesüléseik szerint - összefüggésben van a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal, ahol ismeretlenek felgyújtották a helyi cigánytelep szélső házát, majd vadászpuskával lelőtték a házból kimenekülő 27 éves családfőt és ötéves fiát.

Tegnap délben Bartha László, az NNI szóvivője a Népszabadságnak elismerte: az NNI speciális egységei a megyei rendőr-főkapitányság kérésére részt vettek egy akcióban. Az elfogott személyek azonban nem hozhatók összefüggésbe a Tatárszentgyörgyön történtekkel.

A rendőrség egy régóta keresett rablóbandára csapott le. Egy ellenőrző ponton autójukkal megpróbáltak kitérni a rendőrök elől, de csapdába estek. A kocsijukban gázfegyvert, rendőri jelvényt, gumibotot és láthatósági mellényt találtak. Az akcióban részt vettek a Nemzet Nyomozó Iroda speciális egységei is. Azonban az ügyben a Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz tovább.

Az NNI továbbra is nagy erőkkel keresi tatárszentgyörgyi, és a több más település romatelepe ellen az elmúlt hónapokban végrehajtott fegyveres, Molotov-koktélos támadások tetteseit - egyelőre nem sok sikerrel.

Mint azt korábban Petőfi Attila, az NNI igazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrség feltételezése szerint két-három, a vadászfegyverekhez jól értő férfi lehet a támadó. A július óta tartó fegyveres rajtaütésekben 13, romák lakta házat ért támadás. Ezekben összesen 59-en laktak. Négyen meghaltak, és négyen súlyos sérüléseket szenvedtek. Petőfi Attila azt mondta: csak találgatni lehet, hogy a támadókat mi motiválta. A rendőrség öszszesen 24 millió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki segít a romák elleni támadások felelőseit elfogni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.