Hárman verték társukat a lejátszóért

Általános iskolás társuk MP4-as lejátszóját elvették, majd miután az panaszt tett, hárman úgy megverték, hogy súlyos sérüléseket szenvedett egy bátonyterenyei diák.

A Bartók Béla úti általános iskolában egy héttel ezelőtt történt esetről csak annak tisztázását követően adott tájékoztatást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Dankóné Nagy Éva, szóvivő elmondta: két 15 éves és egy 14 éves fiú súlyos sérüléseket okozva ököllel többször megütötte és rugdosta azt a 14 éves iskolatársukat, aki elpanaszolta az intézmény vezetőjének, hogy erőszakkal elvették tőle a zenehallgatásra használt lejátszóját. Az igazgatónő ugyan a készüléket visszaszerezte a diákoktól, ám azok az árulkodónak tekintett 14 éves fiúra rátámadtak az iskola folyosóján. Az esetet követően a bántalmazott gyerek édesanyja feljelentést a rendőrségen. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást. A három diákot rablás és súlyos testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételükről intézkedtek, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is.

Kisné Nagy Dorottya, a nagybátonyi Bartók Béla úti általános iskola igazgatója az üggyel kapcsolatban közölte: belső vizsgálatot kezdeményezett a diákverés ügyében. Azt kívánják kideríteni, hogy volt-e szemtanúja az esetnek, bántalmazhattak-e mást is a verekedő diákok zsákmányszerzés miatt vagy egyéb más okból. Ezt követően döntenek a további teendőkről. Kisné nagy Dorottya kijelentette: ilyen súlyos eset a Bartók Béla úti általános iskolában még nem fordult elő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.