Éjszaka hatosfutás

Negyven sárgamellényes alak mozgolódik péntek éjszaka a hatos villamos Móricz Zsigmond körtéri megállójában. A BKV megerősített jegyellenőr-csapatának gondolná őket a felületes szemlélő, csakhogy nem szállnak fel a villamosra, hanem utána futnak. A csapat egészen a Moszkva térig kitart. Ők a 6é futás résztvevői, akik minden hónap második péntek éjjelén - immár huszonnyolcadszor - végigtrappolnak a körúti villamos vonalán.

Az ötlet Koenig Boldizsár fejéből pattant ki. 2006 nyarán egy félmaratonra (21 km) akart felkészülni, de társakra volt szüksége. Sokáig törte a fejét, hogy hol is lehetne Budapesten egy rendes távot futni másokkal valamilyen jellegzetes fővárosi helyszínen. Koenig nem adta fel, sőt próbálta hivatalossá tenni az eseményt. De a BKV-t nem hozta lázba a terv, a Főpolgármesteri Hivatal szabálytalan gyalogos közlekedés megvalósítására hivatkozva nem adott engedélyt. Az ügy ennyiben maradt, így a 6é futást engedély nélkül tartják.

Budapestiek díjazzák az ötletet, karneváli hangulatban telik az órányi futás. A valódi éjszakai járatokra várakozók tapsolva, olykor értetlenkedve bámulják őket. Pedig csak futnak...

Sajátos éjszakai járat: végigfutják a 6-os villamos útvonalát
Sajátos éjszakai járat: végigfutják a 6-os villamos útvonalát
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.