Keresik az óceánba zuhant kanadaiakat

Folytatódott pénteken az életre-halálra menő időjáték: tovább kutattak tizenhat eltűnt kanadai olajbányász után. Helikopterük előző nap, Újfundland partjainál zuhant le, és süllyedt el a jeges Atlanti-óceánban. - Ugyanúgy bizakodunk, ahogyan a legelején. Amíg ellenkező utasítást nem kapunk, folytatjuk a keresést - mondta a műveletet irányító hadnagy.

A mentőalakulatokat bírálták a helyi médiában, mivel a lezuhant S-92 Sikorsky tragédiája idején az eseménytől 650 kilométerre gyakorlatoztak, így először egy magáncég gépe ért a helyszínre.

A helikopter a Grand Banks zátonyain, a tenger alatti fennsíkon kialakított fúrókutakhoz vitte a bányászokat. A fedélzeten tartózkodó 18 főből egyelőre egy embert holtan, egyet élve találtak meg a víz felszínén. Állapota válságos, de stabil. A bányászok, ha betartották az előírásokat, szigetelt, és vízre reagálva jelzőfényt adó védőruhát viseltek. Ám szakemberek szerint ez is csak 24-30 órával hosszabbítja meg a túlélési időt.

A mentést a rossz időjárás is nehezíti, de péntekre javultak a látási viszonyok, a szélsebesség pedig a még mindig igen erős 25-30 tengeri csomóra mérséklődött. A hatóságok megerősítették, hogy a helikopter vezetője műszaki problémákat észlelt a szerencsétlenség előtt, és most megkísérlik a felszínre emelni a Sikorsky-t.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.