Szili: A sajtóra vagyunk utalva

A demokrácia mindig tájékozott polgárokat feltételez, akik az információhoz minden körülmények között szabadon hozzáférnek, hiszen csak általa képesek a közhatalmat ellenőrizni - mondta pénteken Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a Sajtószakszervezet nemzeti ünnepi megemlékezésén a budapesti Múzeum étteremben. Szerinte a modern hatalom is a legteljesebb mértékig rá van utalva a sajtóra, így nem is lehet igazán eldönteni, "kinek is van szüksége igazán kire".

Szili Katalin a Magyar Országgyűlés Aranyérmét adta át a húszéves Sajtószakszervezet képviselőinek. Az ünnepségen a tatabányai 24 óra című napilap képviselői vehették át a Vasvári Pál-díjat annak elismeréseként, hogy a kiadó garantálja alkalmazottainak a szociális biztonságot; a Vasvári Pál Emlékplakettet az érdekképviselet két alapítója, Berényi János egykori elnök és Lepies György volt főtitkár kapta.

Több évtizedes újságírói pályafutása alatt érdemes és kiemelkedő munkája elismeréseként a Magyar Újságírók Szövetsége által alapított Aranytoll-díjban részesült Ajtai Andor György, Bodor Ferenc, Kaán Zsuzsa, Martin József, Moldován Tamás, Paulovits Ágoston, Sebes Tibor, Wisinger István, valamint lapunk két munkatársa, Rédei Ferenc és Serény Péter. Szintén Aranytoll-díjban részesült két határon túli újságíró, a Kassán született, ma Izraelben élő Yehuda Lahav és Makkai János marosvásárhelyi publicista.

A Magyar Sajtó Napja alkalmából tegnap Vörös T. Károly főszerkesztő átadta a Népszabadság-díjakat. Az idén Szőcs László (fődíj), Bárkay Tamás, Boda András, Kurucz Árpád, Marnitz István és Gergely Márton (főszerkesztői díj) részesült az elismerésben.

A házelnök a Vasvári-díj és -plakett kitüntetettjeivel
A házelnök a Vasvári-díj és -plakett kitüntetettjeivel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.