Cozma-ügy: a vállalkozó is cáfol

Ügyvédjén keresztül cáfolta a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban egy román sportnapilapban megjelent állításokat az üggyel összefüggésbe hozott veszprémi vállalkozó.

T. Helga után B. Tamás veszprémi vállalkozó is cáfolta azokat az állításokat, amelyek a bukaresti Gazeta Sporturilor szombati különszámában jelentek meg a Cozma-gyilkosság egy új verziójaként. Mint arról már írtunk, a román lap Marian Cozma meggyilkolásának előzményéről azt állította, hogy B. Tamás telefonhívására érkeztek a Patrióta lokálba a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak, akiket azért rendelt a szórakozóhelyre, mert Cozma bántalmazta testvérének B. Csabának a barátnőjét, T. Helgát. Az újságban közöltek szerint a lokálba hívottak feladata Cozma megleckéztetése lett volna, ám az ott kialakult verekedés késelésbe csapott át. (T. Helga már vasárnap cáfolta a vele kapcsolatos állításokat.)

B. Tamás ügyvédje, Kardos Éva tudósítónknak azt mondta: a sportlap állításai sem a valóságnak, sem a nyomozás eddig nyilvánosságra került eredményeinek nem felelnek meg. Az újságban tényként közöltekből csupán annyi igaz, hogy a vállalkozó azon az éjszakán a Patrióta lokálban tartózkodott, és később a rendőrség tanúként őt is kihallgatta.

Kardos Éva szerint ügyfele nem hozható összefüggésbe a Cozma-gyilkossággal. Cáfolta például, hogy a vállalkozó vagy a testvére hívta volna a helyszínre - társaikkal együtt - a gyanúsítottakat, és nem tud olyan incidensről sem, ami Cozma és T. Helga között történt volna. Ugyancsak cáfolta, hogy B. Tamás egyezséget kötött volna a rendőrséggel, hogy ő adta volna fel a körözött - jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottakat - Raffaeléket, vagy hogy ő szállította volna Budapestre a gyilkosság után Sztojka Ivánt és társait. Kardos Éva közölte: jogi lépéseket tesznek az írást megjelentető sportlappal szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.