Vita a Cozma-gyilkosság felvételeiről

Nyilatkozatháború robbant ki a veszprémi Patrióta lokál üzemeltetői és a rendőrség között a Cozma-gyilkosság után történtek miatt. A szórakozóhely vezetői feljelentették a megyei rendőrfőkapitányt, mondván: az engedélyük nélkül hozták nyilvánosságra a mulató belső kamerás felvételeit.

Nevük elhallgatását kérő üzletemberek az MTI-nek nyilatkozva elnézést kértek a bár vendégeitől, akiknek az arca felismerhetően jelent meg a televíziókban és hírportálokon, miközben a szemtanúnak joguk lett volna megőrizni inkognitójukat. Időközben olyan osztott kamerás felvételek is nyilvánosságra kerültek, amelyeken egyszerre több kamera képe is látszik. Ezzel személyiségi és kegyeleti jogok is sérülhettek, hiszen azokon Marian Cozma életének utolsó perceit rögzítették.

A Patrióta lokál üzemeltetői tagadták azokat a korábbi rendőrségi nyilatkozatokat, amelyek szerint a bejelentéstől számított hét percen belül az első szolgálatban lévő rendőrök megérkeztek volna. A bár vezetői szerint kétszer ennyi idő, 15 perc telt el az első járőrök megjelenéséig. A Patrióta lokál egyébként újra kinyitott, de a továbbiakban zártkörű klubként működik, ahová - a személyes adatok megadása után - csak klubkártyával lehet belépni. Korábban a szórakozóhelyen nem fordult elő atrocitás, emiatt kapta meg 2008-ban a Veszprém legbiztonságosabb szórakozóhelye címet. A lokál üzemeltetői szerint a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjai korábban nem jártak a bárban, védelmi pénzt pedig sem ők, sem mások nem követeltek.

Bolcsik Zoltán Veszprém megyei rendőrfőkapitány ezzel szemben azzal érvel, hogy a belső kamerás felvételek nyilvánosságra hozása közérdek: elősegítette a nyomozók munkáját a helyszínen tartózkodók azonosításában. A sajtónak eljuttatott rendőrségi közleményben pedig az áll, hogy a rendőrök nem adtak ki osztott kamerás felvételeket, s újra megerősítik azt az állítást, amely szerint az első járőrök a riasztást követő hetedik percben már a helyszínen voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.