Kivetette a víz a tetemet

A karácsony előtt eltűnt két férfi egyikének holttestét találták meg vasárnap a Balatonban. Szigligeten, a sétálók vették észre, hogy a part melletti nádastól nem messze valami lebeg a vízen. A hozzátartozók azonosították a holttestet.

A sétálók vették észre, hogy a szigligeti part melletti nádastól nem messze valami lebeg a vízen a hét végén. Az ő riasztásukat követően nem sokkal a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) készenléti ügyeletesei a helyszínre indultak. Itt megállapították, hogy egy férfiholttest lebeg a vízen. A hozzátartozók azonosították a tetemet: a december 19-én eltűnt férfi tetemét vetette partra a víz.

A holttestet nem sokkal négy óra előtt vitték a partra a szigligeti strandon, s adták át a rendőröknek, akik megkezdték az ilyenkor szükséges eljárást.

A vízimentők eltűnt társa után ma átkutatják a területet.

A testet egyébként néhány száz méterre találták meg a karácsony előtt átkutatott terület szélétől, így feltételezhető, hogy a másik férfi holtteste és a csónakjuk is a közelben lehet.

Mint a Népszabadságban olvashattak róla, a 27 és a 29 éves szigligeti férfi eltűnését egy pénteki napon jelezték a hozzátartozók a rendőrségnek, akik a VMSZ segítségét kérték a kutatáshoz. A hozzátartozók elmondása alapján behatárolt területet és annak több kilométeres körzetét három napon át kutatták a VMSZ speciális eszközökkel felszerelt hajói. A szonár több korábban elsüllyedt csónakot is felfedezett, melyekhez a búvárok többször is lemerültek a mindössze kétfokos vízbe, de nem sikerült az eltűnt férfiak nyomára bukkanni.

A harmadik kutatási napon bekapcsolódtak a keresésbe a vízi rendészet munkatársai is. Újabb és újabb helyszíneket fésültek át: az egyik eltűnt férfi édesapjával is a vízre futottak a kutatók, de nem találták meg a férfiakat és a csónak sem került elő. Az esetnek nem voltak szemtanúi, ám a rendőrök megtalálták a két férfi autóját a parton, benne mindkettejük mobiltelefonjával, a szigligeti mólónál pedig hiányzott a csónak, ami egyértelművé tette, hogy valóban kieveztek a tóra.

Később kiderült: a mentőcsapat munkáját megnehezítette, hogy a bejelentést tevő édesapa csak késve árulta el: valójában nem horgászni ment a fia. Társával össze akarták szedni a tóban általuk lerakott orvhalászhálók csapdájába esett halakat. Az édesapa csak a második kutatási napon mutatta meg a rapsicháló helyét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.