Tízmillió forint a kiskunlacházai gyilkosokért?

Mától a Nemzeti Nyomozó Iroda is bekapcsolódik a Kiskunlacházán brutálisan megölt H. Zsófia gyilkosainak felkutatásába. Úgy tudjuk, Bencze József országos rendőrfőkapitány ezzel egyidejűleg tízmillió forint jutalmat ajánl fel a nyomravezetőnek.

"Több személy DNS-ét kell elemezni - ezért húzódik a kiskunlacházi nyomozás" - kedden még így magyarázta Bencze József országos rendőrfőkapitány, hogy a közel három hónapos nyomozás ellenére miért nem sikerült elfogni a tavaly brutális kegyetlenséggel megölt 14 éves H. Zsófia gyilkosait. Az ügyben területileg illetékes Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hetek óta hallgat. Korábban azt mondták: már egészen közel vannak a tettesekhez, gyanúsítottjuk azonban azóta sincs.

Információink szerint az ügyben a bűntény óta nagy nyomás alatt álló országos rendőrfőkapitány türelme elfogyott. Úgy tudjuk, Bencze József pénteken arra utasítja a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), hogy az ügy mielőbbi sikeres lezárása érdekében haladéktalanul kapcsolódjanak be a kiskunlacházi nyomozásba. Az NNI nem veszi át az ügyet - azzal ugyanis túl sok idő menne el feleslegesen -, hanem tapasztalt nyomozókkal segíti a Pest megyei rendőröket: friss szemmel újra átnézik a keletkezett aktákat, hátha feltűnik nekik valami, ami mellett elsiklott az ügyben már három hónapja nyomozó kollégáik figyelme.

Névtelenséget kérő rendőrségi forrásaink hangsúlyozták: a döntés nem jelenti azt, hogy az országos rendőrfőkapitány bizalma megingott volna a Pest megyei nyomozókban, egyszerűen csak - a társadalmi elvárásoknak is megfelelve - szeretné mielőbb rács mögött tudni a tettest.

H. Zsófiát november 23-án ölték meg a kiskunlacházi művelődési házhoz közeli ligetben, hajnalban, amikor a tinidiszkóból egyedül hazafelé tartott. Úgy tudjuk, a buli végén többen felajánlották a kislánynak, hogy hazakísérik, de ő minden segítséget elhárított, azt mondta, egyedül is hazatalál. Többé nem látták élve.

Kegyeleti okokból a rendőrség kezdettől szűkszavúan nyilatkozott az ügyről. Kiskunlacházán azonban "mindenki tudni véli", hogy a kislányt lemeztelenítve találták meg, amiből arra következtetnek, hogy halála előtt megerőszakolták.

Később felröppentek olyan hírek, melyek szerint öt roma fiatal követte el a bűntényt, sőt egyesek azt is tudni vélték, hogy az egyik "tettes" a fogdában végzett magával - egyik hír sem volt azonban igaz. S bár Kiskunlacháza polgármestere a bűntényt követően "elég volt a roma erőszakból" felkiáltással követelt nagyobb közbiztonságot (majd saját rendőrörsöt) a településnek, hivatalosan meg nem erősített hírek szerint számos bizonyíték utal arra, hogy a tettest nem a romák között kell keresni.

A szakértők kétséget kizáróan a tettestől származó DNS-mintákat rögzítettek a holttesten, így már "csak" azt kell kideríteni, kinek a DNS-ével kell a rögzített mintát összehasonlítani.

Akiével egyezik, az a gyilkos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.