Baktérium a kolbászban

Házi készítésű kolbászban, szalámiban és disznósajtban hányást és hasmenést okozó baktériumokat mutattak ki a szakemberek. Az 1,2 tonna húskészítményt egy illegálisan működő üzemben, Olaszban találták meg szerdán a Baranya Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás munkatársai - mondta el Vass Péter megyei főállatorvos.

Az élelmiszer-ellenőreik lakossági bejelentésre keresték fel a község egyik portáját, s ott próbavásárlást tartottak. Miután kiszolgálták őket, felfedték kilétüket. Ekkor a tulajdonos azzal védekezett, hogy az árut saját fogyasztásra termelik, s testvére, aki a húskészítményeket az ellenőröknek eladta, a saját zsebére dolgozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.