Jégtömb zuhant egy házra

Egy nagy jégtömb csapódott be péntekről szombatra virradóra egy nyíregyházi család sóstóhegyi házába. Senki nem sérült meg, a tetőben keletkezett kárt több százezer forintra becsülik.

- Hatalmas robajra ébredtem álmomból éjfél után - mesélte Karácsonyné Törő Katalin. - Fölráztam a férjem, aki mélyen aludt, nem hallott semmit. A férjem másnap vette észre, hogy a ház tetején egy hatalmas - utóbb kiderült, négy négyzetméteres - lyuk tátong.

A padláson aztán Karácsonyék megtudták, mi okozta a sérülést. A betonpadlón nyolcvan-száz kétökölnyi jégdarab hevert. A becsapódáskor bizonyára egy tömbben lévő jég a betonon tört szét. Szerencsére erős a födém, nem szakította át. Az is nagy szerencse, hogy nem a tetőgerincre esett. A legnagyobb szerencse az, hogy nem a szülők vagy a kislányuk tetőtéri hálószobájába csapódott a jégdarab.

Horváth Péter pilóta, a Tréner Kft. ügyvezetője szerint elképzelhető, hogy egy repülőgépről esett le a jégtömb. Ha a vízrendszer szivárog, a távozó folyadék ráfagy a gép oldalára, majd a súlyánál fogva leválik róla. Miután Karácsony János mintát tett el a becsapódott jégből a hűtőbe, ki lehet deríteni, honnan származik. Ha tartalmaz ásványi sókat - mondta Horváth Péter -, akkor repülőről. Ha nem, akkor annak kiderítése már a meteorológusok feladata lesz.

Vasárnap Ferihegyen nem sikerült megtudnunk, hogy a jelzett időpontban repült-e, és ha igen, milyen gép Nyíregyháza-Sóstóhegy fölött.

Azt, hogy a biztosító megtéríti-e a kárt, még nem tudni. A szakértő azt mondta: ilyen eset még nem fordult elő a praxisukban.

Karácsony János az égből érkezett bizonyítékokkal
Karácsony János az égből érkezett bizonyítékokkal
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.