Néma menet Ophélie-ért

Megközelítőleg ezren vettek részt Párizsban tegnap azon a csendes felvonuláson, amelyet a Budapesten eltűnt Ophélie Bretnacher barátai szerveztek, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat a francia diáklány hozzátartozóival. A

A menetben a családon és a barátokon kívül részt vett Reims városának nemzetgyűlési képviselője, Catherine Vautrin volt miniszter, s hivatalosan képviseltette magát Magyarország párizsi nagykövetsége Nott Miklós főkonzul személyében. A részvevők az Eiffel-torony melletti Mars-mezőről a Trocadéro téren áthaladva a magyar nagykövetség elé vonultak, ahol Nikicser László, Magyarország párizsi nagykövete a külképviselet épületében fogadta a család tagjait és a sajtó képviselőit.

Budapesten is menettel emlékeztek Ophélie-re tegnap. A szervezők szerint körülbelül 50-80 diáktársa és ismerőse emlékezett néma felvonulással a december elején Budapesten eltűnt francia diáklányra. A menet három órakor indult a Dohány utcai szórakozóhely elől, ahonnan Ophélie az eltűnése éjszakáján hazaindult. A felvonulók azt az útvonalat követték, amelyen a lány is végig mehetett. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.