Társa lőtte meg a rendőrt

Az eddigi vizsgálat szerint félrevezette a nyomozókat a Somogy megyei Őrtilos határában hétfő késő este meglőtt rendőr és járőrtársa: a gyanú szerint ugyanis senki nem támadt rájuk, egyikük véletlenül elsült fegyvere miatt sebesült meg a főtörzsőrmester.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság - mint arról korábban már beszámoltunk - kedden még azt közölte, hogy egy ismeretlen személy szándékosan rálőtt a Zákányi Ha-tárrendészeti Kirendeltség főtörzsőrmesterére a horvát határhoz közeli falu külterületén. A lövedék a férfi jobb könyökét érte, megsebesítette az ízületet, s több csontot szilánkosra tört, ezért meg kellett operálni a nagykanizsai kórházban.

A meglőtt főtörzsőrmester - információink szerint - kezdetben így rekonstruálta az esetet: hétfő éjjel a kocsit hátrahagyva indult társával egy bokros terület felé, s amikor zseblámpáját bekapcsolta, valaki rálőtt. Mindezek alapján a rendőrség nem tartotta kizártnak, hogy egy tetten ért orvvadász lehetett a tettes. Az eset nyomán nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást és a helyszín átvizsgálását.

Csütörtökön viszont már arról tájékoztatta tudósítónkat a rendőrség: a gyanú szerint a főtörzsőrmestert járőrtársa vétlen lövése sebesítette meg, és ennek leplezésére találták ki azt, hogy valaki rájuk lőtt a bokrok közül. A történtekről szerettünk volna részleteket is megtudni - például azt, hogy miért volt a rendőr kezében a fegyver -, ám Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem kívánt nyilatkozni. Arra sem kaptunk választ, igaz-e az az egyik internetes portálon megjelent hír, miszerint a rendőr kezében vadászpuska sült el.

A történtek miatt a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka tegnap azonnali hatállyal felmentette a két járőrt, a Somogy Megyei Nyomozó Ügyészség pedig büntetőeljárást indít ellenük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.