Sok volt a baleset szilveszterkor

Igen sok baleset történt szilveszterkor, többen megfagytak, és emberéletet követelt egy szakszerűtlenül használt kis tűzijáték is.

Petárdák már okoztak súlyos, nem ritkán maradandó sérülést, emberéletet azonban az óévbúcsúztatók során használt pirotechnikai eszközök még nem oltottak ki. Most viszont életét vesztette az a férfi, aki figyelmetlenül használta a kis tűzijátékot: a rakéta az arcába csapódott. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: még két további kéz-, illetve arcsérüléseket okozó petárdabaleset is volt éjszaka; ezek árusítását, illetve birtoklását évekkel ezelőtt betiltották.

Az átlagosnál gyakrabban riasztották a mentőket a mínusz 6-8 fokos hideg miatt - mondta a szóvivő. A rendkívüli fagy több áldozatot követelt. Egy középkorú nő megfagyott holttestére bukkantak tegnap Budapesten a Várban. Kazincbarcikán egy 69 éves asszony halálát okozta kihűlés; őt a fűtetlen otthonában találták meg. Szabolcs-Szatmárban az utóbbi néhány nap alatt öten fagytak meg.

Szilveszterkor a fővárosban hatszáz alkalommal kellett kivonulniuk a mentőknek, ebből mintegy négyszázszor este 9 és hajnali 5 óra között, miközben egy átlagos napon háromszáz riasztást kapnak.

Kevesebb dolguk akadt viszont a tűzoltóknak: csökkent a szilveszteri riasztások száma az egy évvel ezelőttihez képest, és csupán egy átlagos napnak megfelelő volt - mondta Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője. Szerda reggeltől csütörtök reggelig 131 riasztást kaptak, ebből 71 volt tűzeset, 40 pedig műszaki mentés.

Ennél rosszabb képet mutat a szilveszteri baleseti statisztika. A Borsod megyei Hernádnémetiben egy házaspár gyalogosan tartott a templomból hazafelé, amikor egy arra haladó 26 éves nő gépkocsijával elsodorta őket. A 44 éves asszony a helyszínen meghalt, 48 éves férjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Szilveszter éjjelén Edelény és Damak között a jeges burkolaton megcsúszott egy 18 éves fiatal által vezetett autó, majd a szántóföldön landolt. Ő nem sérült meg, de egyik utasa súlyos, míg ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Életét vesztette egy 23 éves férfi szerda este a 3-as úton Gödöllő környékén. Az áldozat gépkocsijával eddig ismeretlen okból leszaladt az úttestről, majd az autó felborult.

A helyszínen meghalt az a személygépkocsi-vezető, aki autójával frontálisan ütközött egy kamionnal a 44-es úton Kecskemét és Lakitelek között szerda este. A sofőr autójával még ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd a kamionnal történt ütközés után a személygépkocsi kigyulladt és teljesen kiégett.

Két ittas gépkocsivezető ütközött össze szerda este az 55-ös főúton a Bács-Kiskun megyei Felsőszentivánon. Egy 39 éves helybeli nő autójával áttért az ellentétes forgalmi sávba és összeütközött a szintén helyi lakos, 36 éves férfi által vezetett gépkocsival; mindkét autóvezetőt kórházba szállították.

Öt autó ütközött össze szerdán néhány perccel 17 óra után Győr közelében a 85-ös számú főúton az M1-es autópálya lehajtójánál. A balesetben összesen hat ember sérült meg. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi kiégett, az autó sofőrje - egy nő - életveszélyes sérüléseket szenvedett. Egy másikból az egyik utas kirepült, és ő is súlyosan megsérült.

Gépkocsival ütközött szerda este egy autóbusz, amely ezt követően átszakította a főváros XIV. kerületében a Rákos-patak fölött átívelő híd korlátját, de a híddal párhuzamos gázcső felfogta a buszt. A balesetben egy ember súlyosan, másik három pedig könnyebben megsérült.

Két gyalogost gázolt el szerda este egy gépkocsi a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében, és az autó vezetője ezt követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A két ember a kijelölt gyalogátkelőn haladt át, egyikük súlyosan, másikuk pedig könynyebben megsérült. A segítségnyújtást elmulasztó autóvezető ellen a rendőrség eljárást indított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.