Szilveszteri utcabálok tűzijátékkal

Több nagyvárosban utcai rendezvények várják szerdán a szilveszterezőket. Győrött évek óta együtt köszönti az új esztendőt a város. Az idén szilveszter napján este nyolckor kezdődik a városi vigasságnak elnevezett program, ahová hagyományosan tízezreket várnak. Először az Újkút, majd a Bon Bon, utána pedig a Desperado együttes lép színpadra. Tizenegykor kezdi el műsorát a Bergendy Szalonzenekar. Hajnalig talpon lesz a város, hiszen csak akkor ér véget a köszöntőt követő szabadtéri diszkó.

Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják: korosztálytól függetlenül egyre többen töltik utcai programokon a szilveszteri éjszakát. Ezeknek a városközösségi összejöveteleknek egyébként Győrött hagyománya van: a nyári fesztivál nagyszabású megnyitója és zárása után is hajnalig táncolnak, mulatnak az emberek a tereken.

Az óév utolsó napján este hét órától kezdődnek az elsősorban könnyűzenei koncerteket kínáló programok Miskolcon, a Városház téren. Lesz utcabál, s az új évet tűzijátékkal köszöntik a borsodi megyeszékhelyen. Kazincbarcikán utcai szilvesztert szerveznek a városháza előtti téren: a rendezvényen lesz több koncert. Sátoraljaújhelyen a Kossuth térre várják mindazokat, akik közösen szeretnék búcsúztatni az óévet. Utcabál és malacsütés várja az érdeklődőket. A program a zempléni városban is tűzijátékkal zárul.

Szegeden évről évre több ezren szilvesztereznek a belvárosban - minden bizonnyal most is így lesz a Kárász utca és a Dugonics tér környékén. A városi programsorozat este 9-kor kezdődik a Magna Cum Laude együttes koncertjével, éjfélkor tízperces tűzijáték, majd utcabál következik. Szentesen szilveszter napján, rendszerint éjfél előtt fél órával gyülekeznek a Kossuth téren óévbúcsúztatóra a helybeliek: az új év első perceit tűzijáték színesíti.

A nyíregyháziak sem maradnak szilveszterkor tűzijáték nélkül. A város központjában, a Kossuth téren több százan - fiatalok és idősebbek - gyűlnek össze, kezükben pezsgővel, hogy a város főterén kívánjanak egymásnak boldog új évet.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Kincsem Lovasparkban az Ügetőszilvesztert, amelyre csaknem tízezer érdeklődőt várnak a szervezők. A kilátogatókat a 11 futam mellett színes műsorokkal, élő zenével és az esemény végén tűzijátékkal várják. A program 13.45-kor kezdődik és várhatóan 19.30-ig tart. A belépés ingyenes. A 11 futam egyikében - a közéleti személyiségeket felvonultató Bubik István-emlékfutamban - rajthoz áll többek között Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakos, Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, a fogathajtásban világbajnok Lázár Zoltán és Vilmos, valamint Fábry Sándor humorista. Az Ügetőszilveszteren felvezetik a jelenlegi leghíresebb magyar négylábút, a veretlen Overdose-t, amely harmadika világranglistán. (MTI)

Az árusok már készülődnek
Az árusok már készülődnek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.