Tíz nap egy kocsi csomagtartójában?

Az utóbbi évek talán legbizarrabb nagy-britanniai emberrablási ügyében nyomoz a skóciai rendőrség, amelynek során tíz nap után, saját kocsijának csomagtartójában találtak meg egy elrabolt kórházi ápolónőt.

A 38 éves Magdeline Makola, aki Dél-Afrikában született, de brit állampolgár, még december közepén tűnt el. Amikor nem jelent meg a munkahelyén, az edinburghi Royal Infirmary kórházban, a bejelentés nyomán a rendőrök keresni kezdték. Egy járőr végül karácsony másnapján, a Glasgow-hoz közeli Airdrie kisvárosban, egy parkoló piros Vauxhall Astra csomagtartójából hangokat hallott, és amikor kinyitották a személygépkocsi csomagtartóját, előkerült a hálóinget viselő, teljesen kihűlt és kiszáradt ápolónő.

A skót rendőrség tegnap őrizetbe vett egy 35 éves férfit Magdeline elrablásának gyanújával, és vádat is emeltek ellene.

A bűncselekmény indítéka azonban egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy a nővér - akit az őt ért trauma miatt még nem sikerült teljesen kihallgatni - a tíz napot végig a saját kocsijának csomagtartójában töltötte-e vagy oda csak eltűnése után napokkal zárta be elrablója.

Szakértők szerint ez előbbi sem teljesen lehetetlen, bár étel és főleg folyadék nélkül, ráadásul az idei, szokatlanul fagyos brit télben az ápolónő ennyi időt valószínűleg nem bírt volna ki az autóban.

A rendőrség nem közölte az őrizetbe vett férfi kilétét, de Magdeline állítólag korábbról ismerte az illetőt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.