Tortarekord, szuperkolbász

Bukarestben elkészítették a hétvégén a világ legsúlyosabb tortáját és a leghosszabb kolbászát is. A tejszínhabos gyümölcstorta súlya eléri a 281 kilogrammot, a szuperkolbász pedig 392 méter lett. Az óriástortához ezer tojást és 40 kilogramm cukrot, továbbá kereken egy mázsa tejszínhabot használtak fel.

A Guinness Rekordok Könyve tegnap hivatalosan is elismerte a legújabb rekordot, akárcsak az előző napi próbálkozást, amikor elkészítették a világ leghoszszabb füstölt kolbászát. Ennek hossza elérte a 392 métert, vagyis négyszer hosszabb, mint az eddigi csúcstartó lengyeleké.

A tekintélyes méretű finomságokat azonban csak fotókon lehet majd megcsodálni a továbbiakban, mert a szervező bukaresti városi tanács a tortát és a kolbászt is felszolgálta már a rekordnagyságú ínyencségek megtekintésére összegyűlt bukarestiek között.

A román fővárosban az elmúlt napokban ez már sorozatban a harmadik világrekord, mert a hét elején 3939 ember öltözött Mikulásnak, hogy megjavítsák a "legtöbb egyszerre ajándékozó télapó" rekordját, amelyet eddig Tajvan fővárosa, Tajpej tartott 3618 fővel.

A 281 kilogrammos habos süteményt a polgármester vágta fel és osztotta szét a bukarestiek között
A 281 kilogrammos habos süteményt a polgármester vágta fel és osztotta szét a bukarestiek között
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.