Ráégett a Mikulás-jelmez az ámokfutóra

Kilencre emelkedett a Mikulásnak öltözött ámokfutó áldozatainak száma, aki - mint beszámoltunk róla - Covinában, Los Angeles egyik külvárosában lövöldözött egy karácsony éjjeli partin. A férfi tettének elkövetése után feltehetően Kanadába akart repülni, de a terve meghiúsult, amikor a felgyújtott házban ő is súlyosan megégett, ráégett a Mikulás-öltözet.

A 45 éves Bruce Jeffrey Pardo válópere miatt feldühödve karácsony éjjel volt apósa házához ment, és amikor egy nyolcéves kislány ajtót nyitott a kislány arcába lőtt. Ezután válogatás nélkül lövöldözni kezdett a menekülő mintegy 25 vendégre. Egy házilagos készítésű spray-vel a férfi gyúlékony folyadékot permetezett szét a házban, ami belobbant. A tüzet csak másnap reggel sikerült eloltani. A férfinál négy pisztoly volt, kettőt a covinai házban, kettőt a férfi bátyjának házában találtak meg, ahová tette után menekült és ahol öngyilkos lett. A fegyverek tára üres volt.

A Los Angeles-i igazságügyi orvos szakértői intézet szerint a súlyosan összeégett áldozatokat csak a fogazatuk alapján tudják majd azonosítani.

A rendőrség nem tudta megmondani, hány embert lőtt agyon a támadó, és hányan lettek a lángok áldozatai.(MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.