Hírek

Elhunyt Eartha Kitt. Nyolcvanegy éves korában csütörtökön elhunyt Eartha Kitt amerikai énekesnő, táncosnő és színésznő. A kétszeres Emmy-díjas énekesnő ismert dalai között volt az I Want to Be Evil, a C'est Si Bon és a Santa Baby. Kitt, akit Orson Welles egyszer a világ legizgatóbb asszonyának nevezett, a hatvanas években a televízióban a népszerű Batman sorozatban játszotta a szexi Macskanőt. A filmvásznon többek között Nat King Cole St. Louis Blues című filmjében (1958), az Erik, a viking (1989), a Harriet, a kém (1996) és az Eszeveszett birodalom (2000) című alkotásokban láthatta a közönség. (MTI)

A szökőár áldozataira emlékeztek. Délkelet-Ázsia országaiban ezrek emlékeztek meg tegnap a négy évvel ezelőtti pusztító szökőár áldozatairól. A katasztrófa által leginkább sújtott indonéziai tartomány, Aceh lakosai közül sokan a tengerparti Meulaboh városába sereglettek közös muzulmán imádságra. Thaiföldön, Srí Lankán és Indiában ezrek gyűltek össze, hogy megemlékezzenek a cunami összesen mintegy 220 ezer halálos áldozatáról. Acehben, ahol 168 ezren vesztek oda a cunami idején, a gyászolók a mecsetekben és az áldozatok tömegsírjainál imádkoztak és azokon a partszakaszokon, amelyeket a tengerrengés keltette szökőár 2004. december 26-án letarolt. (MTI)

Földrengés Kína délnyugati részén. A Richter-skála szerinti 4,9-es erősségű földrengést észleltek tegnap Kína délnyugati részén, a mianmari határ közelében. Kilencen megsérültek - jelentette az Új Kína hírügynökség. A földrengés

a Jünnan tartománybeli Zsujli várostól tíz kilométerre fekvő egyik falut rázta meg. Két

lakos súlyosan, hét másik pedig könnyebben megsérült - jelentette a hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva. (MTI)

Erotikus egyedi könyvajándék. Erotikus album elkészítését kínálja a For Your Eyes Only brit fotóügynökség azoknak a hétköznapi nőknek, akik szeretnék felcsigázni kissé fásult párjukat, bemutatva nőiségük rejtett titkait. A FYEO pikáns ruhadarabokba, sokat sejtető fény-árnyékokba öltözteti a hozzájuk forduló hölgyeket, akik természetesen bármit megmutathatnak természet adta szépségükből, kívánság szerint. Egy-egy képsorozat bekötve legkevesebb 100 font (30 000 forint), de a művészi kivitel garantált. (MTI)

Bánkút fogadja a sízőket.
A hétvégétől ismét lehet síelni a bükki síparadicsomban, Bánkúton. Egyelőre egy felvonót helyeznek üzembe. A sípályákat jelenleg mintegy 10 centiméter vastagságú hó borítja, a hőmérséklet mínusz 4 fok. Szombattól a bálványi "G" jelzésű felvonó működik. (MTI)

Tizenegyezer dollárt osztogatott el két titkos Mikulás. Két titkos Mikulás jelent meg Detroit munkásnegyedében, hogy boldogabbá tegye ismeretlenek karácsonyát: összesen 11 ezer dollárt (több mint kétmillió forint) osztogattak el. A jótét lelkek - egy házaspár - a mosodákban, buszmegállókban és turkálóknál osztogattak százdolláros bankjegyeket egy helyi hírügynökség szerint. Azt mondták, azért adakoznak, hogy ezzel segítsenek az autóipar válságától szenvedő szegény detroiti munkásokon.
A helyi rendőrséget értesítették az adakozásról, így aztán egy járőr kísérte a "Mikulás-párt", akik mindvégig ragaszkodtak személyazonosságuk titokban tartásához. (MTI)

Kurt Cobain összetört gitárja 100 ezer dollárért kelt el. A Nirvana együttes néhai frontemberének hangszerét egy Sluggo nevű punkrockzenész, a The Grannies and Hullabaloo együttes tagja bocsátotta árverésre. A hangszer eladását a seattle-i Experience Music Project illetékese erősítette meg a héten. Ezt a Fender Mustang márkájú gitárt Kurt Cobain a Nirvana első turnéján törte össze fellépés közben valahol New Jersey államban. Egy ismeretlen magángyűjtőé lett a hangszer. (MTI)

Következő számunk december 29-én, hétfőn jelenik meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.