Mikulás-ruhában érkezett az ámokfutó

Apósát, anyósát és volt feleségét is a másvilágra küldte a templomjáró férfi, akit pedig az éjféli misére vártak. Nyolc áldozata van a vérengzésnek.

Amerikában rendre karácsonykor jön a Mikulás, de nem feltétlenül lőfegyverrel és gyúlékony anyaggal. Most egy Télapó-ruhás férfi változtatta pokollá az ünnepi összejövetelt a kaliforniai Covinában, Los Angeles mellett. A 45 éves Bruce Jeffrey Pardo ámokfutása legalább nyolc áldozatot követelt, egyeseket ugyanis eltűntnek nyilvánítottak. Pardo egy félautomata lőfegyverrel azonnal tüzet nyitott, elsőként egy nyolcéves kislányra, amint szenteste kinyitották neki az ajtót. Miután kilövöldözte magát, a magával hozott anyaggal gyorsan felgyújtotta a házat. Az ünneplők mintegy huszonöten voltak, a megmenekültek az ablakokat kitörve és leugorva nyertek egérutat. Mivel többen szénné égtek, a halottkémek fogminták alapján próbálják azonosítani a holttesteket.

A rendőrség közlése szerint az ámokfutó az égő házból hazatért, majd fivére otthonában főbe lőtte magát. Nem világos, hogy vendég volt-e, mindenesetre a háziak a támadásba szintén belehalt Ortega házaspár korábbi feleségének a szülei voltak, és gyakran rendeztek szélesebb körnek karácsonyi partikat. Az áldozatok között lehet a 43 éves Sylvia Ortega is, akitől Pardo az ősszel, mindöszsze egy év házasság után vált el.

- Csúnya válás volt - fogalmazott egy rendőrségi illetékes. A rendőrök a férfi otthonában indíték után kutattak, de könnyen elképzelhető, hogy magánéletének kudarcaiban rejlik a magyarázat. Pardo nemrég az állását is elveszítette. A büntetlen előéletű, katolikus vallású férfi viselkedése annál is nagyobb megdöbbenést váltott ki a kellemes, középosztálybeli elővárosban, mivel rendszeres templomjáróként, egyháza jámbor tagjaként tartották számon - az ámokfutás után nem sokkal az éjféli misén számítottak volna a jelenlétére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.