Autógyújtogatók Csepelen

Fél óra alatt hat autót gyújtottak fel ismeretlenek a csepeli Ady Endre úton, a Kossuth Lajos és Bajcsy-Zsilinszky utcákban.

A károsultak közt egyetlen híresség, politikus vagy bűnöző sincs, ezért a történtek miatt rongálás gyanújával ismeretlen tettesek ellen nyomozást elrendelő kerületi rendőrkapitányság azt valószínűsíti, hogy a tettes vagy tettesek szórakozásból gyújtogattak, és találomra választották ki a felgyújtandó autókat.

Az első három lángoló autóhoz a 26-ára virradó éjjel, hajnali két órakor riasztották a tűzoltókat. Az Ady Endre úti lakótelep egyik parkolójában a jobb hátsó kerekéhez locsolt (egyelőre ismeretlen) gyúlékony anyaggal felgyújtottak egy Suzukit, amelyről a lángok a tűzoltók megérkezéséig átterjedtek egy öreg Ladára és egy másik Suzukira.

A tűzoltók még be sem fejezték az oltást, amikor az ügyelet a közeli Kossuth utcába irányította őket tovább, ahol egy Ford és egy Seat Cordoba égett. Hajnali fél háromkor a Bajcsy-Zsilinszky utcában ismét egy lángoló Suzukit kellett oltani.

Az elsődleges adatok szerint mindhárom helyszínen ugyanaz a személy vagy csoport gyújtogatott. A kerületi kapitányság járőrei és a BRFK akcióosztályának egységei azonban hiába fésülték át a környéket, semmi gyanúsat nem találtak.

Az okozott kár több millió forint. A sértettek kivétel nélkül "kisemberek", sokuknak nem volt biztosításuk, így nem, vagy csak hitelből tudják megjavíttatni vagy egy másik használt autóra cserélni kiégett járművüket.

Gyors egymásutánban riasztották a tűzoltókat a lángokban álló kocsikhoz
Gyors egymásutánban riasztották a tűzoltókat a lángokban álló kocsikhoz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.