Hírek

Siklósi Norbert temetése. November 20-án, csütörtök délután negyed háromkor a Farkasréti temetőben kísérik utolsó útjára Siklósi Norbertet. A MÚOSZ egykori főtitkára, a Lapkiadó Vállalat volt vezetője életének 84. évében, október 29-én hunyt el. Családtagjai, barátai és tisztelői a Farkasréti temető Makovecz-termében vehetnek tőle végső búcsút, ahol Balog János, a MÚOSZ Örökös Tagok Testületének elnöke, a sírnál pedig Németh Péter, a Népszava főszerkesztője búcsúztatja. (Népszabadság)

Leszállt a Hold felszínére tegnap a Csandraján-1 indiai űrszonda egyik műszere; hasonló manőverre még nem volt példa a 45 éve elindított indiai űrprogram során. Az 1400 kilogrammos szonda november 8-án állt Hold körüli pályára. Az eltelt hat nap e pálya stabilizálódásához volt szükséges. A szonda a tervek szerint két éven át kering majd a Hold körül, és műszerei segítségével feltérképezi az égitest teljes felszínét, vegyi és ásványi összetételét. Kína és Japán után India a harmadik ázsiai hatalom, amely Hold-szondát bocsátott fel. (MTI)

Illegálisan vehettek vért diákoktól a pécsi Bánki Donát Úti Általános Iskolában, de a rendőrség hivatalosan nem tud az esetről - közölte tegnap a
pécsiújság.hu portál. A lapot az egyik tanuló nagyszülője kereste meg, azt állítva: csütörtökön délután, testnevelésóra előtt egy magát orvosnak kiadó férfi érkezett az intézménybe, találomra kiválasztott nyolc-tíz gyereket, behívta őket a kistanáriba, és a karjukból vért vett, majd elhagyta az iskolát. Kilétére azóta sem derült fény. Jelenszkyné Fábián Ildikó, az intézmény igazgatója megerősítette a nagyszülő által elmondottakat. Hozzátette, vizsgálatot rendelt el az ügyben. (MTI)

Tömeges ételfertőzés történt a szombathelyi Brenner János Általános Iskolában. A 425 tanulóból hetvenen hiányoztak tegnap főként gyomorrontásos panaszok miatt - közölte Englert Zsolt igazgató. Dr. Kovács Katalin, az ÁNTSZ ügyeletese lapunknak elmondta: még nem tudják, mi okozhatta a panaszokat, a betegség enyhe lefolyású, a fertőzés miatt senki nem került kórházba. Megjegyezte: egy gyereknél találtak szalmonellára utaló jeleket is. Az ÁNTSZ folytatja a vizsgálatot. (Népszabadság)

A Vatikán elítélte az eutanáziát A Vatikán illetékese elítélte tegnap az olasz igazságszolgáltatásnak azt a döntését, amelylyel szabaddá tette az utat egy kómában lévő beteg mesterséges táplálásának leállítása előtt. Az olasz legfelsőbb bíróság csütörtökön távolította el az utolsó jogi akadályt annak útjából, hogy leállítsák a most 37 éves Eluana Englaro mesterséges táplálását. Eluana 1992-es autóbalesete óta van kómában. Miután az orvosok visszafordíthatatlannak ítélték a kómás állapotot, az apa az olasz igazságügyi szervekhez fordult 1999-ben, hogy engedélyezzék lánya mesterséges életben tartásának megszüntetését. (MTI)

Vérre menő verseny. Filmes világjátékot szervez Shoot4life! Forgass az életért! címmel a Vöröskereszt. A játékban részt vevőknek a világ számos pontján egy időben 24 óra alatt kell filmet forgatniuk a véradásról. A verseny zsűrizését Jirí Menzel és Szabó István Oscar-díjas filmrendező vezeti. Nevezni november 22-én reggel 10 óráig, a játék indulásáig lehet a http://shoot4life.tv internetes oldalon és a helyszínen (Budapest, Aréna Pláza - alsó szint, panorámalift). (Népszabadság)

Magyar EBU-vezető. Az európai nemzeti közszolgálati televíziók uniója, az EBU tegnapi genfi ülésszakán ismét vezetőtestületének tagjává választotta Rudi Zoltánt, az MTV volt elnökét, jelenlegi stratégiai tervezési és kommunikációs igazgatóját. A magyar szakember a végrehajtó testületen kívül tagja az EBU auditbizottságának és elnöke az operációs tanácsnak, amely az Eurovízió reformját felügyeli. (Népszabadság)

Az interneten keresett közreműködőket öngyilkosságához egy budaörsi lány - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap. A tájékoztatás szerint november 8-án Budaörsön, a Kőhegyi-kápolna melletti kies területen az elkövetők közreműködtek a helyi lakos öngyilkossági kísérletében. Egyikük, egy fiatalkorú, nagykovácsi lakos. A rendőrség bűnmegelőzési osztálya decemberben a budaörsi önkormányzat épületében a témában érintett szakemberek bevonásával tájékoztató előadást szervez, amelyre szülőket, pedagógusokat is várnak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.