Hírek

Mitch Mitchell halála. Már csak ő volt egyedül életben a rocktörténet egyik meghatározó együttese, a The Jimi Hendrix Experience trió eredeti hármasából: a névadó gitárlegenda, Hendrix 1970-ben, a basszusgitáros Noel Redding 2003-ban távozott az élők sorából, őket követte csütörtökre virradóra 61 éves korában a dobos, Mitch Mitchell, akitaz egyesült államokbeli Portlandben ért a halál egy szállodában. Az Oregon állambeli város volt az utolsó állomása annak a 18 állomásból álló amerikai turnénak, amelyet a Jimi öröksége előtt tisztelgő Hendrix Experience tagjaként játszott végig. A helyi orvos szakértő szerint a dobos természetes halállal halt meg. (MTI)

Egy év alatt duplájára nőtt az állatkínzásos bűncselekmények száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatott a rendőrség. A statisztikai adatok szerint 2007-ben 21, 2008 októberének végéig 42 esetben indult állatkínzás miatt eljárás a megyében - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Jelenleg Ózdon egy eddig ismeretlen kutyakínzó ellen indítottak eljárást, a láncra vert és kerítéshez kötött szerencsétlen eb nyakán két centiméter mély seb keletkezett. (MTI)

Emberi embriókat találtak egy halott innsbrucki nő lakásán. Négy emberi embriót találtak az osztrák rendőrök egy múlt héten elhunyt innsbrucki nő lakásán. Egyelőre nem tudják, hogyan kerültek oda az üvegedényekben tartott magzatok. A hatvanhét éves korában természetes halállal elhunyt nő arra kérte mozgássérült élettársát, hogy halála után sürgősen tüntesse el a szekrényében őrzött dobozokat. Mivel a férfi nem érte el a polcot, az unokahúgát hívta segítségül - ő fedezte fel aztán az embriókat tartalmazó négy üveget. Miután rémületéből és megdöbbenéséből felocsúdott, értesítette a rendőrséget. Csütörtöki lapjelentések szerint a parányi magzatok 10-16 hetesek lehettek. Azt még pontosan nem tudták megállapítani, hogy mióta tárolták őket az üvegedényekben. (MTI)

Nemi erőszak és személyi szabadság megsértése miatt vádemelési javaslatot tett a rendőrség egy férfi ellen az ügyészségen Békés megyében. A férfi idén július 19-én éjszaka Békés városban egy lányt késsel arra kényszerített, hogy szálljon be autója csomagtartójába, majd a lakott területen kívül, akarata ellenére közösült vele. Ugyanez a férfi augusztus 23-án, szintén Békésen, egy másik lányt is az autójába kényszerített, majd vele is közösült. A gyanúsított első kihallgatása során ugyan tagadott, ám a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az előzetes letartóztatásban lévő férfi, a terhére rótt cselekmények elkövetését elismerve, részletes beismerő vallomást tett. (MTI)

Halálos rigyáci lövések. Két ember életét vesztette lőtt sérülések miatt a Zala megyei Rigyácon. A szerda este történtekről a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság mindössze annyit közölt: egy 73 éves férfi háza teraszáról lelőtte egy engedély nélkül tartott golyós fegyverrel szomszédját, egy 63 éves asszonyt, majd önmagával is végzett. A rigyáciak közül sokan úgy vélik, nem gyilkosság, hanem baleset történt: véletlenül sült el a puska, s amikor a férfi látta, hogy a golyó eltalálta az asszonyt, öngyilkos lett. (Népszabadság)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.