Húsz halott egy cigaretta miatt

Húsz halottat követelt az elmúlt évtizedek legsúlyosabb és egyben legtragikusabb németországi buszbalesete, amelyet feltehetőleg egy gondatlan utas okozott.

Tegnapi hírek szerint az előző este Hannover közvetlen közelében történt tragédiát a német turistákat szállító autóbuszon keletkezett tűz okozta. A busz - mint a hatóságok közölték - szinte teljesen kiégett, az áldozatok többsége a felismerhetetlenségig összeégett, ami megnehezítette az azonosítást.

A buszon 33 személy tartózkodott, közülük 20-an életüket vesztették. Noha a vezető a tűz észlelésekor azonnal megállt, a többnyire idős turisták a villámgyorsan elharapódzó lángok és a füstmérgezés következtében képtelenek voltak a jármű elhagyására. Ez csupán 13 utasnak sikerült, de közülük néhányan életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Szerda reggeli közlés szerint 4 utas állapota válságos.

A szerencsétlenség az alsó-szászországi város szomszédságában, az A2-es autópályán történt. A hatóságok szerint mind nagyobb a valószínűsége annak, hogy a katasztrófát egy gondatlan utas okozta azzal, hogy a tilalom ellenére cigarettára gyújtott az autóbusz toalettjében, ahonnan a tűz kiindult. Bár a vizsgálat folyik, a szakértők az esetleges műszaki hibát szinte teljességgel kizárták.

Idős turisták utaztak a kiégett buszon
Idős turisták utaztak a kiégett buszon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.