Kártérítési pert nyert az állam ellen

Azzal vádolták a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség volt vezetőjét, hogy pályázatokon jogtalanul juttatott vállalkozásokat mintegy 40 millió forinthoz. Ötéves pereskedés után kártérítést fizet az állam, mert kiderült, a férfi nem manipulált a területfejlesztési támogatási pályázatokkal.

Kártérítési pert nyert jogerősen a magyar állam ellen Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség volt vezetője, akit 2003-ban csalással vádolt meg az ügyészség. Tóth Attilának kártérítésként 772 ezer forintot ítéltek meg, a pénzt a napokban fizették ki neki.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, Tóth Attila ellen 2003-ban hivatalból indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A vád szerint a fejlesztési ügynökség vezetőjeként közbenjárt annak érdekében, hogy két magáncég jogtalanul részesült mintegy negyvenmillió forintos állami támogatásban egy területfejlesztési pályázaton. Később kiderült: pályázati dokumentációjukban maguk a cégek tévesztették meg az állami szerveket, hogy úgy tűnjön, jogosultak a pályázati támogatásra. A bíróság megállapította, hogy Tóth Attila nem vett részt a döntéshozatalban, ezért jogerősen felmentették. Tóth Attila ezután nyújtott be kártérítési pert az állam ellen, amelyet a közelmúltban megnyert.

Az üggyel kapcsolatban Tóth Attila tegnap azt mondta: elégtétellel tölti el a kártérítés, de pénzzel nem lehet megfizetni azt, amin az elmúlt öt évben keresztülment. Hozzátette: 2003-ban - a büntetőeljárás megindulása után - közös megegyezéssel távozott a fejlesztési ügynökség éléről. Jelenleg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alkalmazottja elnöki tanácsadóként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.