Nagycsécs: tízmillió a nyomravezetőnek

Tízmillió forintra emelte a nyomravezetői díjat a nagycsécsi kettős gyilkosság ügyében - Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter javaslatára - Bencze József országos rendőrfőkapitány.

Emlékeztetőül: a hétfőre virradó éjjel - egyelőre ismeretlenek - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécs romák lakta utcájában Molotov-koktélokat dobtak be két házba, majd az ablakokon belőttek. A támadás következtében egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő életét veszítette. Több roma szervezet rasszista bűncselekményként értékelte a történteket.

Időközben azonban elterjedt a településen az a hír, amely szerint a családot állítólag félmillió forint körüli tartozásuk miatt támadták meg. Dancs Mihály, az OCÖ alelnöke érdeklődésünkre azt mondta: az áldozatok családtagjai tagadják, hogy bárkitől is kölcsönt vettek volna föl. A rendőrség a nyomozás során a kölcsön hírének valóságtartalmát is vizsgálja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda december 8-ig meghosszabbította a vizsgálatot a Piricsén augusztusban történt Molotov-koktélos támadás ügyében - közölte Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője. A nyomozást több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indították. Mint arról korábban beszámoltunk, Molotov-koktélokat dobtak, sörétes puskából négy lövést adtak le eddig ismeretlen tettesek két, egymás melletti piricsei házra. Az egyik lövés súlyosan megsebesített a lábán egy idős asszonyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.