Torlódások várhatók a városok temetőinek környékén

Torlódásokra és tömegre kell számítani a hét végén a nagyvárosok temetőinek környékén, az előrejelzések szerint forgalomnövekedésre kell számítani a határátkelőhelyeken is. Több településen a temetők hosszabb nyitva tartással várják a látogatókat.

Pénteken, szombaton és vasárnap hat óra helyett este nyolckor zárnak a fővárosi temetők. A nagyobb sírkertek közelében változik a forgalmi rend, a környező utcákban a tumultusok elkerülése érdekében, parkolási tilalom lép életbe ezen a hét végén. Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatója tegnapi tájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy gépkocsival csupán a Fiumei úti és az Újköztemetőbe lehet majd behajtani, ezért célszerű a tömegközlekedési járatokat igénybe venni. A nagyobb temetőkhöz a BKV különjáratokat is indít.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője csütörtökön arról számolt be, hogy a rendőrség nagy erőkkel lesz jelen a temetők környékén ezen a hét végén. A forgalomirányítás mellett a zseblopások és az autófeltörések megakadályozása lesz a kivezényelt járőrök és civil ruhás rendőrök feladata, munkájukat nagyszámú polgárőr is segíti majd.

Szombaton a nagy bevásárlóközpontok és a kisebb üzletek néhány kivételtől eltekintve zárva lesznek. Vásárolni jobbára csak a benzinkutaknál, a kiemelt idegenforgalmi helyeken működő üzletekben, és virágboltokban lehet majd, de a mozik és a vendéglátóhelyek nyitva tartanak ekkor is. Egyéb üzletek a munka törvénykönyve alapján csak akkor tarthatnak nyitva, ha a tulajdonos maga áll a pult mögé. Vasárnap viszont a megszokott hétvégi nyitva tartás szerint vásárolhatunk újra.

Csúcsforgalom a farkasréti temetőnél
Csúcsforgalom a farkasréti temetőnél
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.