Balesetes tárgyak a szolnoki vasútállomáson

Esernyő, ruhanemű, néhány kabalatárgy, könyv, toll, apróságok - szomorú utóleltára annak a vasúti szerencsétlenségnek, amely október 6-án Monorierdőnél történt, amikor a Cegléd felől érkező személyvonat belerohant az előtte haladó InterCitybe. Négyen meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A balesetet szenvedett utasok személyes tárgyait előbb a monorierdői polgármesteri hivatalba vitték, ahol leltárt készítettek róluk, majd az értük jelentkezőknek egy jegyzőkönyv kíséretében átadták a holmikat. Harminczsáknyi, a baleset miatt hátrahagyott tárgy gyűlt össze, ezek nagy részét időközben már átvették az utasok vagy hozzátartozóik.

Maradt azonban ötzsáknyi olyan tárgy, amely továbbra is a gazdájára vár. Október közepén Monorierdőről ezeket a szolnoki vasútállomásra vitték át, így az utasok immár itt kereshetik azokat. Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-Start Zrt. szóvivője szolnoki tudósítónknak elmondta: jegyzőkönyvek alapján, papíron történő átadás-átvételt követően vihetőek el a tárgyak az állomás ügyfélszolgálatáról naponta 8 és 15 óra között. Telefonon a 06-1-512-1408-as számon lehet felvilágosítást kérni. November végéig biztosan itt tárolják a csomagokat, de későbbi jelentkezés esetén is igyekeznek majd az utasok és a hozzátartozók segítségére lenni.

Megpróbáltuk kideríteni, milyen tárgyak maradtak egyelőre gazdátlanul, de a szolnoki vasútállomáson személyiségi okokra hivatkozva sem megnézni, sem lefényképezni nem engedték azokat. Olyanokkal sem találkozhattunk, akik épp átvenni jöttek a személyes holmijukat, mert az érdeklődők véletlenszerűen jelentkeztek be a szolnoki vasútállomáson, és néhány perces papírmunka után már tovább is mentek innen. Megtudtuk, hogy október közepe óta csak néhány utas érdeklődött, és alig egy-kettő jelentkezett személyesen valamilyen tárgyért. Az eddig át nem vett tárgyak között a hivatalos közlemény szerint "kisebb használati tárgyak találhatók".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.