Lányok fognak egymással csókolózni tiltakozás gyanánt

Leszbikus csók-flashmobot szervez az ELTE Könyvtár Klubba a Labrisz Egyesület, mivel tudomásukra jutott, hogy egy lánypárt néhány héttel ezelőtt durván leteremtett a klub egyik pultosa.

Az úgynevezett Könyvtár Klub, a nevével ellentétben nem az egyetem könyvtárának egy részlege, hanem egy kávézó (délután négy után kocsma) a kampusz területén. Itt történt az az incidens, ami miatt a Labrisz Leszbikus Egyesület csókolózós flashmobot hirdetett május 26-ára. Az este nyolcra tervezett tiltakozáshoz leszbikus és transz lányokat hívtak meg, hogy így tiltakozzanak egy lánypárt május 11-én ért megalázó eset miatt.

Az egyesület Facebook-oldalán leírtak szerint a lányok egy társaság tagjaiként múlatták az időt a Könyvtár Klubban, amikor is egy csókváltásuk miatt az egyik pultos lány „visszataszító hangnemben” kb. 20 méterről rájuk ordított, hogy: „lányok, ez nem ide tartozik!”

„Ezek után teljesen megsemmisültünk, ennyire megalázva még sosem éreztem magam” – emlékszik vissza a pár egyik tagja.

A baráti társaság állítólag elment és konzultált a rendőrséggel is az ügyben. Hogy ennek mi lett az eredménye, arról nem szól a felhívás, de a társaság egyik tagja megemlítette azt is, hogy az ELTE Trefort-kertjéhez tartozó intézmény üzletvezetője „arra hivatkozott, hogy joguk van ránk szólni a viselkedésünk miatt”.

Az egyesület azon az állásponton van, hogy ilyen nem történhet meg a legnevesebb egyetemen, de bármelyik más pontján sem az országnak.

„És ha épp nincs senki, akit megcsókolnátok, gyertek el, barátaink, öleljük meg egymást, hisz hol is a határ az „illő” és „illetlen” leszbikus viselkedés közt? Tudjuk: „minden leszbikus csók egy forradalom!” – írják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.