Lángtenger Moszkvában

A Moszkva egyik déli külvárosában gázvezeték-robbanás miatt éjfél körül kitört tűzben öt ember szenvedett égési sérüléseket, de egyikük sincs életveszélyben, s a hatóságok szerint kizárható a terrorcselekmény lehetősége - jelentette moszkvai tudósítónk.

Hatalmas gázrobbanás rázta meg vasárnap hajnalban Moszkvát. Az orosz főváros déli részén egy földalatti gázvezeték robbant fel, majd több mint száz méteres lángok törtek a felszínre. Halálos áldozata nincs a robbanásnak, négyen könnyebben megsérültek - jelentette moszkvai tudósítónk.

A lángok eloltásán dolgozó kétszáz tűzoltó csak késő délelőttre tudta megfékezni a lángokat - a csőből kiáramló gáz teljes elégése több órát vett igénybe. Az 1200 milliméteres fővezeték szándékos felrobbantását a szakértők kizárják, bár az első órákban felmerült, hogy a detonációt okozó hirtelen nyomásváltozást a csőben szándékosan idézhették elő.

Moszkvában 82 ezren telefonösszeköttetés nélkül maradtak a baleset következtében, másfél száz autó megrongálódott.

A főváros az égig érő lángok előtt néhány órával látványos tűzijátékkal ünnepelte meg a II. világháború befejezésének évfordulóját.

A tűz okozta elviselhetetlen hőség a Micsurin sugárút és a moszkvai elkerülő körgyűrű (MKAD) ottani szakaszának környékére terjedt ki. A környező épületek egy részét kiürítették: noha a legközelebbi lakóház 500-700 méternyire van a robbanás helyszínéről, a lakók maguk mentek az utcára legfontosabb irataikkal és holmikkal. Mintegy fél kilométeres körzetből elszállították a parkoló autókat, s a rendőrök lezárták a helyszínre vezető útvonalakat - jelentette Horváth Júlia, az MTI tudósítója.

A helyszínre érkezett Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere és Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője is.

 

 

Az esti robbanás következtében feltörő lángokat még 24 óra múlva sem sikerült megfékezniük a moszkvai tűzoltóknak
Az esti robbanás következtében feltörő lángokat még 24 óra múlva sem sikerült megfékezniük a moszkvai tűzoltóknak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.