Lángokban áll egy raktárépület Budapesten

Hatalmas fekete füstfelhőt eregetve ég egy raktárépület Budapesten, a XVIII. kerületi Fáy utcában.

Volt textilgyár raktára gyulladt ki
Volt textilgyár raktára gyulladt ki
Mihádák Zoltán / MTI

Összesen háromezer négyzetméteren lángol egy használaton kívüli, ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes gyárépület tetőszerkezete és két szintje Budapest XVIII. kerületében, a Fáy utcában. A tűz következtében az eredetileg háromszintes épület tetőszerkezete és két felső szintje is beomlott.

A tűzhöz tizennyolc járművel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, köztük a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, három létrás jármű, a katasztrófavédelmi mobil labor, egy vízszállító jármű és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata is.

Az egységek több oldalról támadva, kilenc vízsugárral oltják a lángokat. A gyárépület mellett három létra is a magasba emelkedett, ezekről a tűzoltók egy-egy vízsugárral, a magasból is támadják a lángokat, miközben az oltáshoz szükséges plusz vízmennyiséget a fővárosi hivatásos tűzoltók, valamint a délegyházi és a rózsadombi önkéntes tűzoltók vízszállító járművei ingázva szállítják az egységeknek. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a helyszínen – írja a katasztrófavédelem.

Bár a raktárépület a lajosmizsei vasúti vonal mellett található, a MÁV nem adott ki tájékoztatást arról, hogy ez érintené a menetrendet.

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez a kerület több pontján. A mérési eredmények szerint a XVIII. kerületi Fáy utcában szálló füstfelhőt enyhe, váltakozó irányú szél fújja, és noha a füst következtében a levegőbe kerülő szén-monoxid és kén-dioxid koncentrációja is megemelkedett a környéken, az továbbra is az egészségügyi határérték alatt van, így az senkit nem veszélyeztet. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.