Landolás közben becsapódott és kiégett egy repülőgép Dubajban

Az Emirates légitársaság Indiából érkező gépe háromszáz emberrel a fedélzetén zuhant a kifutópályára.

A  Boeing 777-es váratlanul megszakította a leszállást , azonban ahelyett, hogy emelkedni kezdett volna, egyelőre ismeretlen okból rázuhant a kifutópálya betonjára, majd miközben végigcsúszott a kifutópályán, kitörtek a futóművei, a jobb hajtóműve pedig leszakadt. Ezután a gép kigyulladt és kiégett. Szakértők szerint lehetséges az is, hogy eleve kiengedett futómű nélkül ért talajt. Az Emirates  járata a dél-indiai Trivandrum városából érkezett Dubajba.

A fedélzeten 18 főnyi személyzet 282 utas tartózkodott. Mindenkit sikerült épségben kimenteni a gépről - jelentette be a dubaji kormány sajtó irodája. További intézkedésig a dubaji reptér nem küld és nem fogad gépeket.

A repülőtéren lévő utasok elszörnyedve nézték, amint a gépből lángok, majd fekete füstoszlop csap fel.  „A vészcsúszdák automatikusan kinyíltak, majd később a szárnytartályok felrobbantak (ezt látni a videón) Ahogy én láttam, az utasoknak sikerült elmenekülniük a nagy robbanás és a tűz előtt. A mi gépünket épp az Emirates gépe mellett állították meg. Mindenki azt mondogatta, hogy istenem, engedjenek már le minket erről a gépről” - mesélte a BBC-nek egy szemtanú, Sarah-Louise Sherwood.

Egyelőre nincs információ arról, hogy mi miatt zuhant le a gép, az interneten terjedő felvételek alapján sokan azt gyanítják, hogy a gép a hasán landolt.

A Közel-Kelet legnagyobb légitársaságának számító Emiratesnek nagyon jók a baleseti statisztikái. A független repülésbiztonsággal foglalkozó AirlineRatings.com ranglistáján a világ hetedik legbiztonságosabb társaságának minősítették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.