Lakóautót sodort el egy kamion az M3-ason - teljes útzár

Elsodort egy lakóautót egy román kamion csütörtökön késő délután az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a 29-es kilométernél, a lakóautó vezetője súlyos sérüléseket szenvedett. A kamionból pétisó szóródott az útra, a tűzoltók vízsugárral hűtik - közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Beluzsárné Belicza Andrea azt mondta, az elsődleges információk szerint a lakóautó a leállósávban állt, és sofőrje éppen kiszállt, amikor a kamion lesodorta az útról a járművet és sofőrjét. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Kádasi Csaba Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a román rendszámú kamion pétisót szállított, a műtrágya egy része a baleset következtében az útra szóródott. A tűzoltók vízsugárral hűtik, hogy a párolgás miatti robbanásveszélyt elkerüljék. Az ütközés miatt megsérült a kamion üzemanyagtartálya is, gázolaj folyt az útra.

Az M3-as érintett szakaszán teljes útzár van érvényben, Nyíregyháza felé a gödöllői csomópontban leterelik az autósokat, a bagi felhajtónál térhetnek vissza a sztrádára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.