Lady Gaga egy igazi szörnyeteg?

Lady Gaga főnökként igazi szörnyeteg – állítja az énekesnő volt asszisztense. Jennifer O'Neill, aki több százezer dollárra perli volt munkaadóját, a New York Postnak tálalt ki a részletekről.

A világ egyik leghíresebb előadója mellett asszisztensként dolgozni? Álom melónak tűnik, de a 41 éves Jennifer O’Neill, aki Lady Gaga jobb keze volt az énekesnő 2010-es Monster Ball elnevezésű turnéján, hamar egy rémálom közepén találta magát.

A volt alkalmazott gyakran rabszolgának érezte magát a híresség mellett, aki nem pusztán a produkció körüli feladatok ellátására fogta be asszisztensét, hanem elvárta tőle, hogy teljesítse furcsábbnál-furcsább elvárásait is.

O’Neill állítja, hogy a nap 24 órájában a sztár rendelkezésére kellett állnia: ő intézte Gaga pénzügyeit, szervezte a napirendjét és még az étkezésekről is gondoskodott. Emellett el kellett látnia emberi szükségleteit is a reggeli ébresztéstől kezdve az esti zuhanyig, ahol törülközőtartóként „funkcionált”.

Gaga utazásai során mindenhol a legkiválóbb ellátást igényelte. Luxushelyet kellett biztosítani számára stadionokban, privát repülőgépeken, vonatokon, szállodákban, jachtokon és természetesen a legjobb turnébuszt igényelte. Ám ha pusztán ennyiről lett volna szó, O'Neill valószínüleg nem szalad a bíróságra.

Az asszisztens számára nem volt szünet, mert ha épp nem a turné körüli hivatalos ügyekkel foglalatoskodott, akkor is szolgálatra készen kellett állni. Az énekesnő mellett kellett lennie akkor, is amikor az még aludt, mert a nap bármely szakában előállhatott néhány spontán kívánsággal, melyek nem ritkán kora reggel, vagy az éjszaka közepén jutottak eszébe – áll a bírósági iratokban.

O’Neill, aki az extrém fellépő ruhákért is felelős volt – ami bizonyára nem lehetett könnyű feladat, tekintve, hogy munkaadója épp dekadens stílusáról vált ismertté –, szolgálataiért 75 ezer dollárt kapott. Ám ez asz összeg csak a rendes munkaidőért járó bér volt, az énekesnő nem fizetett túlórát kiszipolyozott alkalmazottjának, ezért a volt asszisztens most a manhattani szövetségi bírósághoz fordult, hogy a mintegy 7168 plusz munkaóráért járó 380 ezer dollárt behajtsa rajta.

Lady Gaga (polgári nevén Stefani Germanott) szóvivője szerint a fenti vádak és ezért a kártérítési igény is teljesen megalapozatlan.

Jennifer O’Neill esete azonban nem egyedülálló: Lady Gaga egy korábbi asszisztensének, Angela Ciemny-nek  például az énekesnő ágyában kellett töltenie több éjszakát, mert a szorongó díva nem mert egyedül elaludni. Chimney, aki 2009-ben dolgozott az énekesnőnek, erről és még sok egyéb furcsa szokásról is vall saját könyvében.

Lady Gaga szeretne segíteni a vihar áldozatain
101107-LadyGaga
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.