Lábon lőtt a rendőr egy csobaji férfit

Hiába próbáltak gázsprayvel, és figyelmeztető lövéssel megállítani egy dühöngő csobaji férfit a rendőrök, végül csak egy célzott lövés állította meg. A körzeti megbízottra vasvillával támadó férfi a lábán sérült meg.

Sem a gázspray, sem a figyelmeztető lövés nem állította meg azt a dühöngő férfit, aki családját fenyegette, majd a kiérkező rendőrre is rátámadt; a körzeti megbízott végül célzott lövést adott le, a támadó a lábán sérült meg - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrséget kedd délután családi veszekedéshez riasztották. Az elsődleges információk szerint egy idős férfi erőszakosságával, fenyegetésével veszélyeztette családtagjainak testi épségét. A családtagok elmenekültek, és értesítették a rendőrséget.

A helyszínre érkező körzeti megbízottra szintén rátámadt a vasvillával felfegyverkezett 70 éves férfi - ismertette a részleteket a szóvivő. Hozzátette: a körzeti megbízott "a szolgálati szabályzatot és az arányosságot betartva" először felszólította a támadót, de mivel a szóbeli figyelmeztetés hatástalan maradt, a rendőr gázsprayt használt, ám ez sem hatott. Ezt követően figyelmeztető lövést adott le a körzeti megbízott, de ez sem késztette megállásra az intézkedő rendőrre támadó férfit.

A körzeti megbízott ezután célzott lövést adott le, és a 70 éves férfi a lábán megsérült. Ez fékezte meg, majd a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az MTI úgy tudja, hogy a dühöngő férfi ittas volt.

"Az elsődleges parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedő körzeti megbízott szakszerűen, jogszerűen és arányosan járt el" - ismertette Egyedné Novodonszki Éva. A Csobajra kiérkező rendőri erőknek nem kellett intézkedniük, a rendőrség azonban - a szükséges ideig - visszatérő ellenőrzéseket tart a községben.

Az ügy további vizsgálatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyomozóügyészség folytatja - jegyezte meg a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.