Lábát törték és szétverték a fejét egy őznek

Brutális módját választotta a vadászatnak az a három tiszaburai férfi, akik  agyonvertek egy őzet a település határában - tájékoztatta az MTI-t  csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság  sajtószóvivője.

Szabó Zita elmondta, az esetre a szolgálatban lévő körzeti megbízott és a vele járőröző faluőr lett figyelmes a közeli Tisza-parton szerdán. A három férfi ekkor már a kegyetlenül elpusztított állat elszállításához készülődött. Eközben érték őket tetten.

Hogy pontosan hol és milyen eszközöket használva végeztek a mindössze húsz kilós vaddal, azt egyelőre még nem tudni. Ezekre a  kérdésekre várhatóan csak a nyomozás fog a későbbiekben választ adni - mondta a százados. Annyi azonban már a helyszínen kiderült: a vadorzók semmit nem bíztak a véletlenre. Az őz lábait ugyanis eltörték és fejét is szétverték.

Mindezek megalapozzák a tiltott vadászat során elkövetett állatkínzás vétségének gyanúját - közölte a szóvivő, aki emlékeztetett: ha ez az eljárás során beigazolódik, akár két évig terjedő szabadságvesztés is várhat a három tiszaburai férfira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.