Kuvaitba is eljutott az új vírus

Kuvaitban amerikai katonák szervezetében kimutatták az új influenza vírusát - közölte egy kuvaiti kormányzati tisztségviselő. A kórokozó első ízben bukkant fel a Perzsa-öböl térségében. Két újabb új influenzás megbetegedést erősítettek meg vasárnap Ázsiában, egyet Kínában, egyet pedig a Fülöp-szigeteken.

A tájékoztatás szerint a kuvaiti amerikai támaszpontra érkező katonák közül tizennyolcnak a szervezetében mutatták ki a vírust. Közülük egyeseket egészségügyi vesztegzár alá helyeztek, mások elhagyták az országot.
Az új vírus először bukkant fel a Perzsa-öbölben, a világ legnagyobb olajexportáló régiójában.

Kuvaitban logisztikai központ működik a szomszédos Irakban szolgáló amerikai katonák ellátására.
A kuvaiti hatóságok és a kuvaitvárosi amerikai nagykövetség is hangsúlyozta, hogy a fertőzött amerikai katonák nem kerültek kapcsolatba a helyi lakossággal.

Két újabb új influenzás megbetegedés Ázsiában

A szárazföldi Kínában egy a családjával New Yorkból Hongkongon keresztül a héten hazaérkezett kétéves kislány szervezetében mutatták ki a kórt, ő a nyolcadik Kínában, aki bizonyíthatóan az új típusú, H1N1 influenzavírussal fertőződött meg.

A dél-kínai Fucsien (Fujian) tartomány egyik kórházában ápolják, állapota stabil a kínai illetékesek tájékoztatása szerint. A hatóságok karanténba helyezték annak a belföldi járatnak a valamivel több mint 30 utasát, amellyel a kislány és családja Hongkongból hazautazott. Arról nincs hír, hogy megpróbáltak-e kapcsolatba lépni az érintett New York-Hongkong járat többi utasával.

A Fülöp-szigeteken egy 50 éves nő bizonyult fertőzöttnek egy nappal azután, hogy hazaérkezett Chicagóból. Ez a második megerősített újinfluenzás eset a szigetországban. Az első egy tízéves kislány volt, aki szintén Észak-Amerikában kaphatta el a kórt, de már szinte teljesen meggyógyult.

A Fülöp-szigeteki hatóságok tíz embert tartanak megfigyelés alatt fertőzés gyanújával.
Az új típusú influenza eddig összesen több mint 11 ezer embert betegített meg világszerte, közülük 86-an belehaltak a fertőzésbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.