Kutyaviadalt rendeztek betörők az állatmenhelyen

Egymásnak eresztettek két kutyát betörők a nagykanizsai állatmenhelyen, ahol az egyik eb olyan súlyos sérüléseket és vérveszteséget szenvedett, hogy végleg el kellett altatni.

Varga Károlyné, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke az MTI megkeresésére közölte: a betörők a múlt hét végén, vasárnapra virradó éjjel hatoltak be az állatmenhelyre. Két, emberrel egyébként szelíd, nagytestű kan kutyát, egy staffordshire terriert és egy keveréket zártak közös kennelbe.

"Összeengedték a két kutyát, ha úgy vesszük, ez illegális kutyaviadal volt" - fogalmazott az egyesület elnöke. Hozzátette, hogy az ebek az emberekkel szelíd, barátságos kutyák, és mindkettőnek komoly traumát okozott a viadal.

A keverék kutyának daganatos betegsége is volt, de a küzdelem során olyan súlyos sérüléseket és vérveszteséget szenvedett, hogy végleg el kellett altatni. A másik négylábú azóta depressziós, fél, mert nem szokott a verekedéshez.

Az állatvédő szervezet vezetője azt mondta: sejtéseik vannak arról, hogy kik lehettek a behatolók. Feltételezik, hogy egy látogatói csoport tagjai, de bizonyítani nem tudják, mert senki nem látta őket az eset idején, csak másnap reggel tapasztalták a gondozók, hogy mi is történt.

Az egyesület nem tett rendőrségi feljelentést, mert tapasztalataik alapján eredménytelen lenne ismeretlen tettes ellen eljárást indítani. Egyeztettek azonban a nagykanizsai rendőrkapitánysággal, amelynek eredményeképpen gyakoribb lett a járőrözés az állatmenhely közelében, de az egyesület aktivistái is figyelik a területet, továbbá megkezdték a riasztórendszer kiépítését.

Varga Károlyné azt mondta: az eset kapcsán más állatok nem sérültek meg a nagykanizsai állatmenhely telepén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.