Kutyát ütött agyon az áram, de gyerek is lehetett volna

Áramütést szenvedett és elpusztult egy kutya Egerben, a Bükk-sétányon, mivel túl közel ment egy kandeláberhez, melynek ellopták a fém ajtaját, így a vezetékek kilógtak belőle.

A környéken rengeteg gyerek is sétál, csak a szerencsének köszönhető, hogy nagyobb tragédia nem történt – írja a heol.hu.

Boross Norbert, az Elmű-Émász Nyrt. kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta, a hálózati elemeiket folyton ellenőrzik, de a több tízezer oszlop mindegyikén nem tudják olyan ütemben pótolni az ellopott elemeket, amilyen gyorsan azok „eltűnnek”.

– Egy-egy korsó sör áráért a „megélhetési bűnözőknek” nevezett személyek gátlástalanul feszítik föl a kandeláberek és egyéb villamos berendezések ajtóit, és ha sikerül, azt leszerelve el is lopják és fémhulladék-kereskedőnek értékesítik – mondja a kommunikációs igazgató, aki szerint változás akkor történne, ha az ilyen bűncselekmények elkövetésekor a jogszabály nem az anyagi kárt, hanem a közveszélyokozás mértékét venné alapul.

A cég a bejelentések után a hiányosságokat igyekszik mihamarabb pótolni, viszont gyakran előfordul, hogy órákkal később ugyanott újra ellopják a fémet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.