Kutyákat tanítanak vezetni

Egy új-zélandi menhelyen kutyákat tanítanak vezetni. Az ebek sebességet váltanak, gázt adnak, fékeznek és kormányoznak, és mindezt 7 hét alatt sajátították el.

Egy új-zélandi menhely dolgozói arra vállalkoztak, hogy bebizonyítják, az ember legjobb barátja nemcsak arra képes, hogy visszahozza a labdát, vagy parancsszavaknak engedelmeskedjen, hanem autót is tud vezetni.

Három menhelyi kutyus vehetett részt a 7 hetes tanfolyamon, melynek célja az volt, hogy az intézmény munkatársai bebizonyítsák, az utcáról megmentett kutyák értékes lények.

Porter, Monty és Ginny 5 hétig csak a szükséges mozdulatokat gyakorolta: hogy kell fékezni, kormánykereket tekerni, majd kaptak egy ál-autót, melyen folytatták a tréninget. A kurzus végeztével a kutyusok egy átalakított Mini Cooperben vizsgáztak. A kocsit úgy tervezték át, hogy az ebek is elérjék a pedálokat. Az első bemutatón az oktatók árgus szemekkel figyelték az ebek minden mozdulatát, de a menhely dolgozói biztosak abban, hogy a kutyusok némi gyakorlással nemsokára önállóan is képesek lesznek vezetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.