Kutyákat késelnek meg Úrhidán

Rettegnek Úrhidán a kutyatulajdonosok, valaki ugyanis módszeresen késsel támad az állatokra a községben – írja csütörtöki számában a Bors.

A lapnak az egyik megtámadott kutya gazdája azt nyilatkozta, hogy tízéves nagytestű ebe egy szökés után csúnya sérülésekkel tért haza.

– Döbbenetes állapotban jött haza. A bőrén lyuk volt, egy négycentis darab hiányzott. A térdkalácsát is megvagdosták. Biztos, hogy nem kerítés szakította fel, mert az korábban előfordult, és nem ilyen sebet okoz – nyilatkozta a gazdi.

A sérült kutyát ellátó orvos elmondta, hogy az állat nagyon sok vért vesztett, azonnal meg is kellett műteni, de a szúrások szerencsére nem érték el a hasüreget vagy a mellhártyát.

– Egy nappal később behoztak egy kistestű kutyát hasonló sérülésekkel. Egyértelműen szabályos vágások voltak rajta. Kicsi az esélye annak, hogy mindez véletlen egybeesés legyen. Valószínűbb, hogy valaki szándékosan vadászik az utcán kóborló kutyákra – mondta el Koller István állatorvos.

A helyieket mélyen felháborították a történtek. Főleg mert a község kutyabarát hírében áll, nem jellemzőek a gazdátlan kóborkutyák. A lakók állatvédők segítségét kérték, és egy civil járőrszolgálatot is alakítanak, hogy elkapják a brutális, kegyetlen támadót. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.