Kutyahús-farmot számoltak fel Dél-Koreában

Több tucat kölyökkutyát mentettek meg brit állatvédők egy dél-koreai városban. Az ebeket kínai éttermekbe szánták ételalapanyagnak.

Ötvenhét kiskutyát, többek között beagle-ket és uszkárokat mentettek ki angol állatvédők egy kutyahús előállítására szakosodott farmról Dél-Koreában. Az ázsiai ország az egyetlen a világon, ahol ipari méretekben tenyésztenek és ölnek meg kutyákat a húsukért. A szerencsétlen jószágok aprócska ketrecekben sínylődtek arra várva, hogy leöljék őket, nem csoda, hogy egyenesen rettegtek az emberektől - írja a Mirror.

Lola Webber, a Humane Society International (HSI) nevű állatvédő szervezet munkatársa szerint a megmentett kutyák mind fizikailag, mind mentálisan borzalmas állapotban voltak. Sosem kaptak szeretetet, rettegésben és nélkülözésben éltek. „Amikor kinyitottuk a ketrecajtókat, és rájöttek, nem fogjuk őket bántani, rögtön elkezdték csóválni a farkukat és megnyalogattak minket” - számolt be a megrázó pillanatokról Webber.

Az állatok az Egyesült Államokban találtak új otthonra és családra, de sokukat rehabilitálni kellett az örökbe adás előtt.

A világon évente kétmillió kutyát pusztítanak el azért, hogy megegyék őket, a legtöbbjüket Kínában. A HSI nemrégiben új kampányba kezdett, hogy véget vessenek ennek a barbár szokásnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.