Kutyához ment feleségül egy 18 éves indiai lány

A szokatlan frigyre azért volt szükség, hogy Mangli Munda megszabaduljon a rossz szerencsétől, szülei ugyanis úgy hiszik, lányuk el van átkozva.

"Nem örülök ennek a házasságnak" - nyilatkozta a 18 éves, Jharkhand államban élő lány, miután feleségül ment Sheruhoz, a kóbor kutyához. Az ebet korábban Munda édesapja találta, és a szülők úgy gondolták, hogy tökéletes férje lesz lányuknak. Ahogy az egy tradicionális hindu esküvőn lenni szokott, a vőlegény egy sofőr által vezetett kocsiban érkezett a lagzira, és fogalma sem volt, mi történik vele.

"Sok pénzt költöttünk erre a frigyre" - idézi a menyasszony édesanyját a brit Metro magazin. Megjegyezte azt is, hogy a szertartásra azért volt szükség, hogy lánya megszabaduljon az őt kísértő átoktól, és ezáltal biztosítsák a falu öregeinek jóindulatát.

Az efféle menyegző nem szokatlan Indiában. A dél-ázsiai ország bizonyos területein bevett szokás, hogy a lányok először egy kutyához mennek feleségül, ez a nász azonban jogilag nem kötelező erejű. Nem kell együtt leélniük az életüket, a frigy után a lány szabadon élhet tovább, egy nap pedig majd hozzámegy egy férfihoz. 

"Igen, egy nap majd feleségül megyek valakihez. Hiszen minden lány arról álmodozik, hogy egy herceg lesz a férje" - mondta Mangli.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.