Kurd humor: ilyen egy paródia az IS-ről

„Szakállasak vagyunk, büdösek és mocskosak. Hülyék vagyunk és nincs semmi a fejünkben" – énekli egy csapat iraki kurd az egyik televízió csatorna műsorában, az Iszlám Állam terroristáinak bőrébe bújva. Szatírának szánták.

Furcsa videó került fel a YouTube-ra október 12-én. Egy csapat iraki kurd parodista álszakállban, az IS jelvényeit magára aggatva fegyverekkel énekel és táncol. A paródia a MEMRITV csatornájára került fel, és az iraki kurd televízióban, a KurdSat TV-ben is lejátszották.  

„A zenénknek nincs ritmusa, és utáljuk a menta gyönyörű illatát. A mi nyelvünk a golyó és a lefejezés. A zsebünk tele van katari pénzzel, a béke számunkra fenyegetés. Csecsenföldről és Hijazból jöttünk, a hagyma és a fokhagyma szaga jött velünk. Csecsenföldről és Hijazból jöttünk, és csak egy csorda kecske jött velünk. Megölünk egy galambot az égen, ezzel írunk történelmet. Mi vagyunk az ISIS, mi vagyunk az ISIS. Megfejjük a kecskét, akkor is, ha bak. Dzsihádra és szexre törekszünk, a vér látványa tetszik nekünk" – éneklik az egyszerű kis dalocskában, utalva arra, hogy az IS saját tetteinek jelentőségét eltúlozza, erősnek és nagyszerűnek érzi magát és a céljait, de valójában szedett-vedett, barbár és alávaló.

Nem ez az egyetlen IS-paródia, mely a terroristákkal véres harcot vívó kurdoktól származik. Az akasztófahumor egyféle ellenállás, mellyel az IS ellen harcolók azt szeretnék kifejezni, hogy nem engedik teljesen kiirtani az életükből az örömet és a nevetést – írja a német Bild.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.