Különös jószágok sövényből

Megbokrosodott állatsereglet ékesíti egy brit férfi kertjét: sövényből mintázott meg dinoszaurusztól kezdve a nyúlig vadakat.

A 70 éves David Edwards 26 esztendeje kezeli mesterien a sövényvágó ollót és bokorszobor-csoportja csodájára járnak. Dinoszaurusza 4 méter hosszú, hattyúja 180 centi magas, nyula is óriási: másfél méteres. A sok állat közt ember is akad: az életnagyságú, 180 centis férfialak megmintázása Edwardsnak öt évébe telt.

A Wight-szigeten - azon belül Ryde-ban élő - férfi "első fecskéje" egy ló volt. A bokorkompozícióhoz modellt is használt: szomszédja lovát. "Szerencsére szerény javadalmazásért, pár répáért hajlandó volt a munkára" - idézte Edwardsot a The Daily Telegraph című brit lap.

A lónak először csak a feje és a teste "született meg", idővel Edwards lábakat "ültetett neki": két bokrot telepített a mellsőknek és hagyta, hogy felnőjenek a ló testéhez. Négy évbe telt, míg a lóból "lábasjószág" lett. Alkotója azonban úgy találta, hogy ültetnie kellene - rá - lovast is. Újabb pár év múlva vele is kész lett.

Edwards dinoszauruszára, egy triceratopszra a legbüszkébb. Az állat az evolúciót meghazudtolón egy tehénből lett. A férfi félig már elkészült a marhával, amikor meglátta a nagyobb lehetőséget.

"A bokorszobrászat nagy előnye a kőalapúval szemben, hogy ha az ember a kelleténél kicsit többet nyír le, visszanő, igaz, csak egy év múlva" - vallja Edwards.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.