Halálra kínozták a fiatal lányt

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a két férfit és egy nőt, akik Battonyán évekig kínoztak egy fiatal lányt. Az áldozat 2010 nyarán belehalt a bántalmazásba. A bíróság a vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

Az ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét súlyosbítva kizárta a feltételes szabadság lehetőségét a 39 esztendős elsőrendű vádlott, Maczák Zoltán esetében. A 37 esztendős másodrendű vádlott, Sztáncs Zoltán 32, szintén 37 esztendős felesége, Sztáncsné Kecskés Adrienn harmadrendű vádlott 35 év után hagyhatja el legkorábban a fegyházat.

Az akkor 21 esztendős sértett bántalmazása 2007 végén kezdődött. Először tenyérrel, ököllel ütötték, rugdosták, de 2010 tavaszán a másodrendű vádlott már kötéllel fojtogatta. Később árammal, pákával, égő cigarettával kínozták, eltörték a karját, bordáit, és a veséi is megsérültek. 2010. június 16-án egy bűncselekmény miatt a rendőrök elvitték a másodrendű vádlottat, a sértettnek ekkor el kellett bújnia, nehogy az egyenruhások meglássák sérüléseit.

A lány június 21-e hajnalára elhunyt. Holttestét az udvaron ásott gödörben temették el, földi maradványait 2011 októberében találták meg. A battonyai házban lezajlott bántalmazásoknak és kínzásoknak részben szem- és fültanúja volt az első- és harmadrendű vádlott 1998-ban született gyermeke. A kislány az átélt traumák miatt pszichiátriai kezelésre szorult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.