Különleges ízek versenyeznek az Év fagylaltja címért

A hagyományoknak megfelelően a Szent Korona Cukrászda ad otthont az Év fagylaltja versenynek Soltvadkerten, ahol hétfőn több mint félszáz fagylalt közül választja ki a győztest a zsűri.

A megmérettetés részleteiről Pataki János, a hazai cukrász ipartestület, valamint a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetségének elnöke a helyszínen elmondta: az idei 56 fagylalt 28 cukrász nevéhez fűződik. A közönséget és a szakmát egyaránt képviselő zsűri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozza meg döntését gyártói és kézműves kategóriában.

Az elnök arról is beszélt, hogy az indulók kötelező feladata ezúttal egy túrófagylalt elkészítése volt gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál annyi a megkötés, hogy azok lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek.

A trendekről elmondta: a bírálatra érkezett különlegességek között egyre több a tavalyi győztes vörösboros málnához hasonló, összetett ízvilágú kreáció.

Az idei kiírás újdonságairól elmondta: a Magyarország tortája versenyt most először a fagylaltok seregszemléjétől eltérő időpontban és másik helyszínen június 16-án Budapesten rendezik.

Emellett terveik között szerepel egy háromnapos fagylaltfesztivál megrendezése, a kifejezetten a nagyközönségnek szánt programot várhatóan jövő tavasszal a budapesti Syma csarnokban tartják majd, míg az Év fagylaltja választás megmarad elsősorban a szakma ünnepének és vetélkedésének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.