Különjáratokat indít a BKV és a BKK a Múzeumok éjszakáján

A Múzeumok éjszakáján, szombatról vasárnapra virradóra több körjáratú buszt indít a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Deák téri Városi Tömegközlekedési Múzeumban pedig régi, tömegközlekedéssel kapcsolatos plakátokból rendeznek kiállítást.

A BKK tájékoztatása szerint a különjáratok szombaton 18 órától éjjel 2 óráig közlekednek, összekötve a múzeumok helyszíneit. A Múzeumok éjszakájára szóló belépőjegyeket a múzeumok mellett a BKK jegypénztáraiban is meg lehet vásárolni, a karszalagokkal az összes különjárati busz és minden menetrend szerinti járat (kivéve a hajójáratokat, a Siklót és a Libegőt) ingyenesen használható június 16-án 18 óra és 17-én hajnali 2 óra között.

A társaság hat körjáratú buszt indít, a Múzeumbusz 1-es a Nyugati pályaudvarról a Hősök tere–Oktogon–Deák tér–Markó utca útvonalon közlekedik, a 2-es pedig a Deák térről indulva a Széchenyi István teret, a Clark Ádám teret, a Dísz teret, a Széll Kálmán teret, a Margit híd budai hídfőjét és a Nyugati pályaudvart érintve tér vissza a Deák térre.

A Múzeumbusz 3-as a Népligetből indulva a Nagyvárad tér–Kálvin tér–Astoria–Deák tér–Oktogon–Hősök tere-Széchenyi fürdő–Ajtósi Dürer sor–Keleti pályaudvar–Nagyvárad tér útvonalon tér vissza kiindulási pontjára. A 4-es járat a Ludwig Múzeumtól indul és a Savoyai Jenő tér–Budafoki út–Szent Gellért tér–Astoria-Deák tér–Kálvin tér–Corvin-negyed–Nagyvárad tér–Soroksári út útvonalat járja be, míg a Múzeumbusz 5-ös a Nyugati pályaudvar–Jászai tér–Margit híd, budai hídfő–Szentlélek tér–Magyar Televízió–Remetehegyi út–Jászai tér–Nyugati pályaudvar vonalú körjárat.

A 6-os járat a szentendrei HÉV-végállomástól a Margit híd budai hídfőjéig szállít utasokat. A körjáratok mellett a 16A buszok meghosszabbított üzemidővel, a június 16-áról 17-ére virradó éjjel is közlekednek: az utolsó járat a Dísz térről 2:40-kor, míg a Széll Kálmán tér M végállomásról 2:35-kor indul. A BKK 17 jegypénztár nyitva tartását meghosszabbította, mindegyik kassza reggel 6 órától éjjel 11 óráig tart nyitva. A belvárosi metrómegállók szinte mindegyikét érinti az intézkedés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.