Kulka nem emlékszik arra, mi történt vele

Magához tért és tudatánál van a jelenleg még mindig az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben kezelt Kulka János, akit kedd este agyvérzést kapott. A színész állapotáról sem a családja, sem a Katona József színház nem ad tájékoztatást, de a Blikk úgy értesült, hogy Kulka nem emlékszik arra, mi történt vele.

Az 57 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész egyedüli páciensként fekszik egy úgynevezett VIP-kórteremben. A kritikus időszakon túl van, de még megfigyelés alatt tartják.

Kulka János
Kurucz Árpád / Népszabadság/archív

A Blikk egy névtelenségbe burkolózó informátora azt mondta, Kulka János pontosan tudja, kicsoda ő, de arra nem emlékszik, mi történt vele kedden, mielőtt mentő vitte kórházba életveszélyes állapotban. A lap úgy tudja, a színész egyelőre nem nagyon kommunikál, de állapota bizakodásra ad okot, csak egyelőre hagyni kell pihenni.

A bulvárlap megkérdezett egy orvosszakértőt arról, hogy mi várhat az agyvérzésen átesett betegre.

– Jó hír, hogy magánál van. Fontos egyébként leszögezni, hogy mesterséges kómában tartásra az esetek nagy részé­ben nincs szükség, hiszen azt inkább olyan esetekben alkalmazzák, amikor a sérülés nagy fájdalmakkal járna. Agyvérzés esetén az első hét nap a legkritikusabb időszak, hiszen ilyenkor igen magas az esélye egy újabb agyvérzés kialakulásának. Az első egy hétben derül ki, hogy az oxigénhiányos állapot alatt az agy mely része, s mekkora mértékben szenvedett sérülést. Sajnos ilyenkor nagy az esélye az ágykárosodás súlyosbodásának is, illetve könnyen jelentkezhetnek keringési zavarok, de még a tüdőgyulladás kialakulása sem ritka – nyilatkozta a lapnak dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.