Külföldön lopott nagy értékű gépkocsikat bontottak szét Rétközberencsen

Olaszországban, Ausztriában és Németországban lopott nagy értékű gépkocsikat bontottak szét alkatrészként történő értékesítésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencsen; az ügyben három magyar állampolgárt őrizetbe vettek, két ukrán és a lopásban közreműködő társaik felkutatására nyomozás indult.

Hajas Zoltán, a rendőrségi nyírségi helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte: eddig hat szétszedett Mercedes Sprinter és Vito típusú gépkocsi értékét tudták meghatározni a szakértők, közel 23 millió forint összegben. További 11 jármű értékének megállapítása még tart, az alkatrészek értéke várhatóan meghaladja az 50 millió forintot.

A százados tájékoztatása szerint az ügyben a kisvárdai rendőrkapitányság különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság gyanújával indított nyomozást. Az eddigi adatok szerint egy 44 éves, rétközberencsi munkanélküli férfit még októberben keresett meg két - feltehetően - ukrán állampolgár azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatásért biztosítson helyet az általuk odavitt kisterherautók elrejtéséhez és működjön közre szétbontásuknál.

A férfi a háza udvarán helyezte el a járműveket, amelyek közül a szétbontásuk ellenére tizenhetet már sikerült beazonosítani. A nyomozók megállapították azt is, hogy a Mercedesek nagy részét Olaszországban, valamint Ausztriában és Németországban lopták el ismeretlenek.

A helyettes szóvivő megemlítette: az ügyben az eljárást, tekintettel a hatásköri és illetékességi szabályokra, a Szabolcs megyei főkapitányság folytatja. A rétközberencsi férfi mellett őrizetbe vettek egy 28 éves székelyi és egy 40 éves kisvárdai férfit is, akik a szétbontott alkatrészek értékesítésében vettek részt.

A külföldi, feltehetően ukrán tolvajbanda felkutatására indított nyomozás még tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.